Førsteholdet

– Opbakningen har været helt vild

Oliver Sørensen ser frem imod søndagens topkamp og sender samtidig en stor ros til fansene, der giver ekstra energi hver eneste uge.

20/04/24
Mikkel Krøll
Foto: Daniel Stentz

Med syv kampe tilbage i 3F Superliga er det helt tæt i toppen. FCM og søndagens modstander, Brøndby IF, deler 1. pladsen på 52 point, og morgendagens kamp bliver dermed en af de største hidtil i jagten på det fjerde mesterskab.

Med en sejr på Brøndby Stadion vil midtjyderne kunne spille sig tre point foran Brøndby og – afhængig af andre resultater – muligvis udbygge hullet til både FCK og FCN. I gennemsnit nyder søndagens værter mere end 55 procent boldbesiddelse. Derfor bliver midtbanen og dermed den unge løbemaskine, Oliver Sørensen, essentiel for mulighederne for at tage alle pointene med hjem til Heden.

Selvom kampen mod FCK endte uforløst, er der takter at tage med videre, mener den unge midtbanemand:

– Vi havde fat i mange af de rigtige ting, og vi spillede en god kamp. Så blev vi lidt passive til sidst, og det var jo så det, der gjorde, at de pressede lidt på og fik et straffespark. Vi har snakket om, at vi skal holde fast i mange af de samme ting og holde aggressiviteten kampen igennem.

– Det bliver en svær kamp. Brøndby vil jo gerne spille possesionspil, de har mange gode individuelle spillere, så vi skal ramme dem på vores fysik og omstillinger. Jeg har ikke noget imod at ligge og lukke rum kampen i gennem. Jeg vil gerne ligge derinde og spise et par af deres spillere, siger Oliver Sørensen med et glimt i øjet.

Ingason: Jeg tror så meget på det her hold

Brøndby Stadion er kendt som et notorisk svært sted at spille. Derfor er den midtjyske opbakning også vital for FCM’s chancer – præcis som den har været det hele sæsonen igennem:

– Opbakningen har jo været helt vild og af rigtig høj kvalitet. Vi bliver ved med at slå tilskuerrekord. Det er lige meget, om det er ude eller hjemme, så leverer tilskuerne bare.

– Det giver noget ekstra energi. Selvfølgelig vil man altid gøre det godt, men når man kan høre de står derude, og man kan se hvor mange, det betyder noget for, så er det rigtig fedt og en tilfredsstillende følelse, fortæller Oliver Sørensen.

Tæt i toppen

Inden søndagens kamp mod Brøndby har alle klubberne i 3F Superliga syv kampe tilbage, og på trods af den hårde afslutning mod FCK er humøret i truppen højt. FCM deler nemlig stadig pole position med netop Brøndby:

– Der er god stemning. Vi er stadig med deroppe, hvor det er sjovt, så lige nu er det en blanding af fokus og glæde, fordi hver kamp er så vigtig.

– Hvis vi vinder resten af kampene, bliver vi mestre. Så det tror vi stadig på. Vi ved også, at kampen på søndag bliver meget, meget vigtig, slutter den 22-årige midtbanemand.

De to klubber har mødtes 76 gange før i 3F Superliga. Her er det blevet til 25 FCM-sejre, 21 uafgjorte og 30 nederlag. Kampen sparkes i gang på søndag kl. 18.00.

FCM-away i Brøndby