Førsteholdet

Opstartens første testkamp står for døren

Søndag tester FC Midtjylland formen, når Malmø er modstanderen i en træningskamp. Det er Bo Henriksens første opgør i spidsen for FCM, og den nye cheftræner glæder sig til at se sine spillere i aktion.

25/06/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

For mindre end en måned siden blev Bo Henriksen ansat som ny cheftræner i FC Midtjylland. Nu venter den første træningskamp i spidsen for FCM, efter truppen har været i gang med opstarten i lidt mere end en uge.

Søndag eftermiddag gælder det en testkamp mod svenske Malmø FF på udebane, hvor formen pudses af for første gang.

Bo Henriksen er tilfreds med den første periode med spillerne på træningsbanen.

– Det har været inspirerende, og der har været rigtig fin kvalitet hele vejen rundt, og det glæder vi os selvfølgelig til at se i kamp. Det har været en spændende og sjov periode indtil videre, men det bliver jo kun endnu bedre fra nu af, siger Bo Henriksen.

Henriksen ser frem til at stå på sidelinjen i kampomgivelser i FC Midtjylland.

– Kampe er jo det, som det hele drejer sig om. Det er det, vi er sat i verden for, har jeg lyst til at sige, bemærker den karismatiske cheftræner, som fortsætter:

– Spillerne glæder sig også, kan jeg mærke. Nu skal vi lære hinanden at kende og finde ud af, hvad vi forlanger af hinanden inde på banen. Vi skal have et udtryk, hvor vi kan stole på hinanden i alle spillets facetter. Og så er der jo ingen tvivl om, at jeg håber på at se et stærkt pres og et hold med masser af energi.

Vilje og power: Kom tæt på Bo Henriksen

Stærk modstander

FCM’s første modstander i sommerens opstart ligger på førstepladsen i Allsvenskan – den bedste svenske liga.

Ligastrukturen i Sverige følger kalenderåret, hvor der på nuværende tidspunkt er spillet ni kampe. Malmø spillede deres seneste ligakamp i slutningen af maj, og nu genoptages Allsvenskan i næste weekend.

– Jeg forventer en stærk modstander. De er jo midt i deres sæson, hvor de ligger i toppen af den svenske liga, så det bliver en god test for os, forudser Bo Henriksen.

Det er ikke første gang, at FC Midtjylland tørner sammen med Malmø. Mange husker nok Europa League-kampene i sommeren 2018, hvor Malmø sendte FCM ud af playoff-runden med en samlet 4-2-sejr.

Inden da havde de to mandskaber mødt hinanden i to træningskampe, så søndagens testkamp er altså det femte møde mellem FCM og Malmø. Det er den første af i alt fire træningskampe for Bo Henriksens mandskab.

Der venter to træningskampe i løbet af de kommende to uger:

  • Søndag 27. juni kl. 14.00: Malmö FF – FCM
  • Torsdag 1. juli kl. 13.00: AGF – FCM

Herefter drager truppen på træningslejr nær Opalencia i Polen den 4.-11. juli, hvor der ligeledes venter to kampe:

  • Onsdag 7. juli kl. 17.00: Lech Poznan – FCM
  • Lørdag 10. juli kl. 17.00: Sigma Olomouc – FCM

Fysisk træning i opstarten forløber planmæssigt

Følg Malmø FF – FC Midtjylland

Discovery+ har købt rettighederne til at vise træningskampen mellem Malmø FF og FCM, men viser desværre kun opgøret i Sverige.

Du kan følge opgøret i tekst via FC Midtjyllands Twitter samt læse referat og reaktioner på fcm.dk umiddelbart efter kampen.

De tre øvrige træningskampe bliver alle streamet. Nærmere info følger på vores platforme.