Førsteholdet

Optakt med Priske: AGF venter på udebane

Landsholdspausen er slut, og 3F Superligaen returnerer med et topopgør i Aarhus. Cheftræner Brian Priske glæder sig til kampen og kigger frem mod det sidste af 2020.

22/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Søndag eftermiddag byder på en vigtig kamp i topstriden for FC Midtjylland. Efter de første otte kampe er SønderjyskE på 1. pladsen med 17 point, mens FCM og AGF ligger henholdsvis ét og to point efter sønderjyderne.

Hvis SønderjyskE taber point mod OB, er der altså en overtagelse af førersædet på spil, men Brian Priske er mest af alt fokuseret på kampen og ikke tabellen.

– Vores fokus i løbet af ugen har ligget på den opgave, der er foran os mod AGF. Vi skal have de tre point, og så vil en eventuel førsteplads selvfølgelig være en fin bonus, men det er ikke i tankerne. AGF er et stærkt hold, og de har gjort det godt i sæsonen indtil videre, så vi har forberedt os rigtigt godt til at møde dem, fortæller Brian Priske.

For en gangs skyld har den midtjyske trup haft en mere almindelig træningsuge uden at skulle tænke på en Champions League- eller pokalkamp i midtugen.

– Vi har fået arbejdet med nogle taktiske ting og haft nogle rigtigt gode træningspas, hvor der har været mulighed for at have høj intensitet. Så på den måde har det været lidt anderledes end ugerne med midtugekampe, så derfor tror vi på, at vi kan komme rigtigt stærke ud til kampen, lyder det fra cheftræneren.

I sidste sæson endte AGF på 3. pladsen, mens FC Midtjylland som bekendt vandt mesterskabet. Alligevel var aarhusianerne en ond ånd for midtjyderne, idet de snuppede tre sejre i fire indbyrdes opgør.

Faktisk er AGF det eneste danske hold sammen med AC Horsens, som Brian Priske ikke har prøvet at vinde over som cheftræner.

– Der er lidt at revanchere fra sidste sæson, selvom det ikke har ødelagt min nattesøvn. Det vigtigste i forhold til kampen er selvfølgelig vores position i topstriden, men det er klart, at vi selvfølgelig også gerne vil forbedre de seneste indbyrdes kampe, konstaterer cheftræneren.

9 kampe på 29 dage indledes

Landsholdspausen markerer også begyndelsen på det sidste stræk af kampe i 2020 for FC Midtjylland.

Fem kampe i ligaen, tre i Champions League og én i pokalen giver ni kampe på 29 dage. De næste fire uger har alle midtugekampe, men det er ikke en bekymring i trænerteamet.

– Vi kommer lige fra en periode med otte kampe på kort tid, så vi ved, hvad det handler om. Det skræmmer os ikke. Vi har en stærk og bred trup, og som vi har talt om tidligere, er det det her, vi gerne vil. Perioden kommer til at kræve meget af os alle sammen, men vi er klar til at levere og forhåbentligt få en masse gode resultater, slår Brian Priske fast.

Den første opgave er altså mod AGF på Ceres Park søndag eftermiddag.

Følg kampen

Kampen mod AGF fløjtes i gang kl. 16.00, og du kan se den direkte på Canal 9 eller følge opgøret i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Som altid kan du følge med i matchcentret, hvor du live kan se en masse statistikker, Expected Goals, Heat Maps og meget andet.

Matchcenter AGF – FCM