AGF venter på MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

Optakt med Thomasberg: Altid intense og fede kampe mod AGF

Thomas Thomasberg forventer en intens og spændende kamp, når AGF venter søndag på Ceres Park. Cheftræneren glæder sig samtidig til udsigten af en fyldt awaytribune.

23/02/24
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Adskillige intense opgør er blevet spillet mellem FCM og AGF gennem årene, og søndag skal endnu et slag slås, når Ceres Park lægger græstæppe til 19. runde i 3F Superliga.

Seks af de seneste otte kampe i Aarhus mellem to mandskaber har været med midtjysk vinder. Thomas Thomasberg sætter ord på den kommende opgave her.

Sidst vi gæstede AGF i 3F Superliga

Om AGF som modstander

– Vi ved, at AGF er et godt hold og en besværlig størrelse. Der bliver altid givet og taget i kampene. Det bliver en kamp i kampen – den her fysik og power, som begge hold vil smide ind i det. Og så handler det jo om, at det ikke kun er fysik og power, men hvem der kan sætte noget sammen, der kan bruges i forhold til at skabe chancer og minimere chancer imod.

– Derudover er det ingen hemmelighed, at begge hold er dygtige på dødbolde, så det bliver også et vigtigt aspekt.

– Jeg glæder mig til kampen. De er altid intense og fede mod AGF. Der bliver spillet på en ærlig og reel måde, og det kan jeg godt lide.

At sætte egne styrker i spil

– AGF har gode individuelle spillere, ligesom vi også har. Men jeg håber, at vi på den grundlæggende kvalitet kan sætte noget bedre og mere sammen.

– Det handler om at sætte nogle af vores ting i scene; noget godt presspil og vigtige erobringer. Vi skal sørge for at komme ind i nogle af de positioner, vi egentlig også var i ovre i Brøndby, men som vi ikke var dygtige nok til at udnytte. Vi havde høje erobringer, som vi fik for lidt ud af. Det er altid et mål for os at lave et aggressivt og højt presspil, og det gjorde vi faktisk også derovre.

– Samtidig skal vi kunne spille os ud af AGF’s pres, fordi de vil også gerne i dueller og levere et aggressivt presspil.

Udsigten til et fyldt awayafsnit

– Lige fra starten, da jeg kom tilbage til FCM, har jeg været imponeret over den opbakning og støtte, vi modtager. Den har været støt stigende på trods af, at sidste sæson var svær. Fankulturen vokser og vokser, både i forhold til stemningen og antallet.

– Det giver noget ekstra energi og power, når man ser, at rigtig mange følger en. Det var der også i Brøndby. De støttede os flot derovre, og vi er kede af, at vi ikke kunne give dem det med hjem, både vi og de gerne ville. Men det har vi en ny mulighed for søndag.