Førsteholdet

Optakt til Celtic: – Vi er glædesfulde

Cheftræner Bo Henriksen og Erik Sviatchenko var på plads til pressemødet forud for aftenens kamp mod Celtic. De ser begge frem til det vigtige opgør.

20/07/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Champions League-kvalifikationen er nået til 2. runde, hvor FC Midtjylland træder ind i den såkaldte League Path. Her er den første modstander skotske Celtic.

Her skal midtjyderne begynde rejsen til det forjættede land – gruppespillet i Champions League – som FCM var i for første gang i klubbens historie i sidste sæson.

– Det var en fantastisk bedrift, som man med rette stadig er stolt af i klubben, men fodbold handler om momentum. Og om nu’et. Man kan ikke leve på gamle dage og tidligere bedrifter – det ved man også i Celtic. Nu er det tid til, at vi selv skriver ny historie. Og det kan vi starte med en sejr tirsdag aften, siger Bo Henriksen på pressemødet før kampen.

Cheftræner Bo Henriksen har sammen med sin trænerstab forberedt sig på tirsdagens modstander, som i den seneste sæson ikke vandt det skotske mesterskab efter ti nationale titler på stribe.

– Vi har set deres seneste træningskampe, hvor de af forskellige grunde har stillet med lidt af hvert, men vi føler os forberedte på at møde Celtic. De er gode med bolden i både opbygnings- og gennembrudsspillet og vil gerne spille i højt tempo. Det bliver en svær udfordring, men vi glæder os, lyder det fra Bo Henriksen.

Der forventes at være omkring 9.000 tilskuere på plads på Celtic Park, der uden Corona-restriktioner har plads til 60.000 fans.

– Selvom der kun er 9.000 fans på stadion, kommer de stadig til at lave masser af larm, så det bliver en sjov oplevelse, siger 46-årige Henriksen, der får sin europæiske trænerdebut i aftenens kamp.

Cheftræneren lægger ikke skjul på, at der skal en præstation udover det sædvanlige til for at skabe et brugbart resultat.

– Vi ved, at vi skal ud og levere en præstation, som er bedre end gennemsnittet for at få et godt resultat med fra Glasgow. Det vil vi gøre alt for, slår Bo Henriksen fast.

Fine chancer

Anfører Erik Sviatchenko glæder sig til at spille på sin gamle hjemmebane Celtic Park, hvor han fra 2016 til 2018 huserede for netop Celtic, inden han vendte hjem til FCM.

– Vi er glædesfulde. Vi skal ud og spille en brandvigtig kamp, hvor vi skal give den gas, og det glæder man sig altid til. Det er følelsen lige nu, fortæller Erik Sviatchenko om stemningen i truppen.

Anføreren er optimistisk forud for dobbeltopgøret, som spilles i aften i Skotland og næste onsdag på MCH Arena.

– Jeg synes, vores chancer er gode. Vi er et stærkt hold, når alle præsterer på allerhøjeste niveau, og det er det, vi skal i morgen, pointerer Sviatchenko, som også sætter ord på forventningerne til modstanderen:

– Det er en modstander, som har en del erfaring fra europæisk fodbold, men de er også i en transitionsfase med en ny træner, der kun har været i klubben i kort tid. Det er selvfølgelig stadig en svær størrelse, så vi skal være klar.

Hvem er Celtic? Et kig på modstanderen

Det er i øvrigt også første gang, at FC Midtjylland spiller europæiske kampe efter UEFA’s regelændring om, at reglen om udebanemål er taget væk.

Følg Celtic FC – FC Midtjylland

Det er kl. 20.45, at FC Midtjylland tager hul på den europæiske kampagne på Celtic Park i Skotland. Opgøret kan ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se masser af spændende live statistik. xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere er bare et udpluk af matchcentrets funktioner under kampen.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play