Akademiet

Optakt: U19 får besøg fra Nordjylland

En lang landskampspause står snart for døren, og FCM's dygtige U19-hold skal dermed forsøge at skyde det sidste krudt af, når AaB lørdag gæster EDC Arena i Ikast.

10/03/23
Kasper Petersen
Foto: Johan Jensen / Fodboldidioterne

Lidt over halvejs i sæsonen ligger FC Midtjyllands ældste akademihold komfortabelt helt i toppen af Danmarks bedste ungdomsrække. Med tirsdagens sejr over FC Nordsjælland lagde man yderligere afstand ned til F.C. København, så forspringet nu lyder på fem point.

Udover et nederlag til Brøndby har midtjyderne leveret en respektabel start på foråret med to sejre og en forbedret målscorer på +6 til trods for udskiftninger på centrale pladser. To af efterårets store profiler i Andreas Nibe og Valdemar Byskov er blevet tiltænkt roller i seniorfodbold med Nibe på udleje hos 1. divisionsklubben Næstved BK, mens Byskov skal forsøge at bide sig fast i den midtjyske 3F Superligatrup.

Med akademiets eksistensgrundlag om at klargøre talenter til FC Midtjyllands førsteholdstrup er dette vilkårene som ungdomstræner, og det er den erfarne Kenneth Andersen udemærket bekendt med. Han glæder sig over, at andre er steppet op og har taget et større ansvar.

–  Jeg synes både de etablerede i truppen og de nye, vi har fået ind denne vinter, har taget det ansvar, som vi havde håbet på. Edvard Sundbø og Isa Musa kom til her i vinters, og det er klart, at der vil være en etableringsperiode for dem, men de er faldet godt til i nye omgivelser.

– Men jeg vil også fremhæve de spillere, der har været her et stykke tid, som har vist endnu mere, end de gjorde før jul. Det viser virkelig styrken og robustheden ved det her hold; at uanset hvad der sker – med enten skader eller spillere der bliver rykket op eller udlejet – er der altid nogle, som træder i karakter, fortæller Kenneth Andersen.

Og netop at vise individuel klasse kan der også blive brug for i lørdagens kamp mod AaB. De bolchestribede nordjyder har haft en svær sæson og befinder sig aktuelt tredjesidst i rækken med ti nederlag.

– Vi vil rigtigt gerne ud og følge op på den præstation, vi leverede mod Nordsjælland i midtugen. Vi fik trykket et stærk mandskab ned i eget felt i en stor periode af kampen, og det er noget af det samme, vi skal bringe frem mod AaB. Men det kræver stor koncentration, og vi må ikke tro, det bliver en let kamp, selvom stillingen aldrig lyver, fortæller Kenneth Andersen.

Kampen spilles lørdag den 11. marts på EDC Arena i Ikast med kampstart kl. 13.00, og der er gratis adgang for alle. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

FCM U19 – AaB U19