Akademiet

Optakt: U19 indleder titeljagten – U17 skal fortsætte

U19 indleder lørdag jagten på klubbens tiende mesterskab, mens U17 skal forsøge at følge op på den flotte sejr over Brøndby IF.

24/02/23
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland U19 – Sønderjyske U19

Lørdag eftermiddag skal U19 forsøge at bringe de flotte takter fra efteråret ind i forårspremieren, når mandskabet jagter klubbens tiende U19-mesterskab. FC Midtjylland overvintrede på førstepladsen ovenpå et historisk flot efterår, hvor ulvene præsterede et pointsnit på 2,75 og sejrede i 12 ud af 13 kampe.

Kan de formstærke ulve opretholde dette, vil man overgå det hidtil bedste pointsnit i U19-ligaens historie – som FCM står for – da man i 2015/16 opnåede et pointsnit på 2,54.

En mand, der har erfaring med at bringe sit hold hele vejen over målstregen, er cheftræner Kenneth Andersen, som med sine fem mesterskaber er Danmarks mest vindene ungdomstræner.

– Vi vil gøre alt for at blive danske mestre. Det skal der slet ikke herske tvivl om. Vi er virkelig spændte på at komme i gang igen, fordi vi havde et rigtigt godt flow, inden vi gik på juleferie, og det skal vi forsøge at finde igen her i foråret, fortæller Kenneth Andersen.

En god og rolig opstart

Grundet VM har vinterpausen også været historisk lang. Hele 105 dages mellemrum fra sidste kamp i U19-ligaen og til weekendens opgør har givet god tid til at optimere og finjustere spillet på træningsbanen, fortæller Kenneth Andersen.

– Man må sige, vi har haft god tid til at træne. Det har været godt givet ud, da en lang række spillere har været med oppe hos førsteholdet og suge erfaring til sig. Så i helhed har vi haft en god og rolig opstart.

Udover god tid til at træne, bød opstarten også på en række testkampe, som bl.a. resulterede i en 9-1-afklapsning over tyske St. Pauli.

Motiveret for revanche

Første gældende kamp i det nye år bliver mod netop dem, der spolerede det perfekte efterår. I 4. spillerunde mødte ulvene et sprudlende SønderjyskE-mandskab i Haderslev, som sendte FCM tilbage til heden med et 5-1-nederlag.

– Selvfølgelig er vi opsatte på at få revanche for den ene kamp, vi tabte før jul. Det er den eneste kamp, hvor vi i trænerteamet synes, at spillerne underpræsterede. Og netop sådan et stort nederlag gør også, at vi glæder os endnu mere til at få muligheden for revanche her i forårspremieren, fortæller cheftræneren.

Kampen spilles lørdag den 25 februar på EDC Arena i Ikast med kampstart kl. 13.00, og der er gratis adgang for alle. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

FCM U19 – SJE U19

FCM henter fysisk stærk angriber i FC Ebedei

FC Midtjylland U17 – Sønderjyske U17

U17 skal forsøge at forsætte de flotte takter fra forårspremieren. Det yngste akademihold startede som lyn og torden, da de sendte Brøndby IF tilbage til den københavnske vestegn med et 5-1-nederlag. En solid og stærk præstation, beretter cheftræner Allan K. Jepsen om, men kunsten bliver at følge op på den flotte præstation.

– Det var en super flot forårspremiere, og det bliver en udfordring at følge op på sådan en præstation. Det bliver også mit hovedfokus at få netop det kommunikeret ud til spillerne; at vi mentalt og fysisk er nøjagtig det samme sted som i sidste weekend mod Brøndby, siger Allan K. Jepsen og fortsætter:

– Det vigtigste er den mentalitet, vi bringer ind på banen. Hvis den er på plads, er vi et bedre fodboldhold end dem. Men hvis vi ikke gør det – og hviler på laurbærrene fordi vi præsterede godt i sidste weekend – så kommer vi ikke til at få det, vi går efter, nemlig en sejr.

Kampen spilles ligeledes lørdag den 25 februar på EDC Arena i Ikast kort tid efter slutfløjtet i U19’s kamp. Der er kampstart kl. 15.15, og her er også gratis adgang for alle. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

FCM U17 – SJE U17