Klubben

Overblik: FCM’ere trækker i landsholdstrøjen

8 førsteholdsspillere er afsted med deres respektive land i sæsonens første landskampsperiode, mens 11 akademispillere også skal i aktion på de danske ungdomslandshold.

30/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Efter en hektisk sæsonstart med masser af kampe i 3F Superliga og Europa ligger klubfodbolden for en stund stille. Det er nemlig blevet tid til efterårets første landskampe.

Otte spillere fra førsteholdstruppen skal afsted på landsholdstjeneste. EM-spillerne fra sommerens slutrunde Jonas Lössl og Jens-Lys Cajuste er igen udtaget for henholdsvis Danmark og Sverige.

Danmark, som også har de tidligere FCM’ere Simon Kjær, Joachim Andersen og Rasmus Nissen Kristensen i truppen, har tre VM-kvalifikationskampe i vente. Det samme gør sig gældende for Cajuste og Sverige.

Også Awer Mabil er udtaget til sit A-landshold, når kantspilleren og Australien ligeledes skal spille kvalifikation til VM i Qatar, som løber af stablen i november og december næste år.

Et nyt dansk U21-landshold skal også i aktion, hvor FCM har tre spillere med. Gustav Isaksen, som scorede to mål til U21 EM tidligere på året, får denne gang selskab af Nicolas Madsen og Nikolas Dyhr i truppen. De skal først møde Grækenland i en testkamp, inden den nye EM-kvalifikation begynder i Kasakhstan tirsdag den 7. september.

Elias Olafsson skal spille U21-landsholdsfodbold med Island, mens Victor Lind er udtaget til det danske U19-landshold.

På de yngste ungdomslandshold trækker 11 spillere fra akademiet i Danmarkstrøjen i de kommende dage. Seks af dem har ligesom Gustav Isaksen (Roslev IK) en fortid i en eller flere lokale samarbejdsklubber.

FCM Klubsamarbejdet er altså stærkt repræsenteret på de danske ungdomslandshold, og du kan se alle de udtagne spillere nedenfor.

Gustav Isaksen er klar til større rolle

Førsteholdsspillere udtaget

Jonas Lössl – Danmark
Jens-Lys Cajuste – Sverige
Awer Mabil – Australien
Gustav Isaksen – Danmark U21
Nicolas Madsen – Danmark U21
Nikolas Dyhr – Danmark U21
Elias Olafsson – Island U21
Victor Lind – Danmark U19

Akademispillere udtaget

Mikkel Fischer – Danmark U19
Gustav Christensen (Ikast FC) – Danmark U18
Pontus Texel – Danmark U18
Malthe Bøndergaard (Holmsland GU, Ringkøbing IF) – Danmark U17
Mads Nybo Lauritsen (Herning Fremad) – Danmark U17
Valdemar Byskov Andreasen (Herning Fremad, Ikast FC) – Danmark U17
Gustav Fraulo – Danmark U17
Gustav Bjerge (Mejdal-Halgård Fodbold, Mejrup GU) – Danmark U16
Christian Jørgensen – Danmark U16
Jonatan Lindekilde – Danmark U16
Jonathan Asp (Gauerslund IF) – Danmark U16