Førsteholdet

Raphael Onyedika om Danmark og overgangen til seniorfodbold

Den nigerianske kraftkarl er tilbage i FCM efter et år i Fredericia, hvor han kom på årets hold i 1. division. Lær ham bedre at kende her.

06/07/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Der er en række nye unge spillere i førsteholdstruppen, som er kommet op fra U19 eller vendt retur fra udleje. I forbindelse med sæsonstarten kan du lære dem bedre at kende gennem en portrætserie på vores hjemmeside.

Tilbage i foråret 2019 kom Raphael Onyedika til Ikast, hvor han begyndte på akademiet. Inden da havde han haft tre år i samarbejdsklubben FC Ebedei i Nigeria.

– Jeg startede med at spille fodbold på gaden, da jeg var helt lille. Så kom jeg på akademiet i Nigeria som 15-årig, hvor jeg var i tre år, inden jeg kom til Ikast. Det var ret svært at flytte til Danmark i starten. Det var jo et helt nyt land, en ny kultur, nyt vejr og så videre, fortæller Raphael Onyedika om sin første tid som fodboldspiller.

I sin første hele sæson i FC Midtjylland imponerede han i U19 Ligaen og i UEFA Youth League med sin fysik, fart og kontante spillestil.

– Det er gået godt, synes jeg. Der er mange i klubben, som har hjulpet mig med at tilpasse mig Danmark. Eksempelvis var de andre afrikanske spillere i klubben vigtige for mig i starten, husker den 20-årige spiller, som blot har besøgt sin familie i det østlige Nigeria én gang siden ankomsten til FCM.

Raphael Onyedika, som også bliver kaldt ‘Rafa’, er også glad for sin danske værtsfamilie, som FC Midtjylland bruger til at hjælpe spillere i hele ungdomssystemet.

– Min værtsfamilie har også spillet en stor rolle i min karriere indtil videre. De hjælper mig med alt, hvad jeg har brug for, og de støtter mig i alt og kommer og ser mine kampe. Det er jeg meget taknemmelig for, lyder det fra Onyedika.

Bliv værtsfamilie og oplev forskellen

Godt år i Fredericia

Som ungdomsspiller optrådte den fysisk stærke Onyedika oftest i midterforsvaret på FCM’s U19-mandskab.

I den seneste sæson har han været udlejet til FC Fredericia, hvor han spillede fast som 6’er på midtbanen.

– Det var mit første år som seniorspiller, og det skulle jeg lige vænne mig til. Det hele går hurtigere, så der kom nogle fejl i starten, men det blev hele tiden bedre og bedre, fortæller Raphael Onyedika, der blev noteret for 28 kampe for Fredericia.

Sæsonen gik så godt, at nigerianeren kom på TV3 Sports udtagelse af årets hold i 1. division.

– Jeg er meget taknemmelig for, at træneren gav mig chancen og gav mig så meget spilletid. Mine holdkammerater hjalp mig også meget inde på banen. Alt i alt var det et godt år, opsummerer en ydmyg Onyedika.

I forhold til om han nu ser sig selv som midtbane- eller forsvarsspiller, er der ingen tvivl.

– Jeg tænker ikke så meget over, hvilken position jeg skal spille. Jeg er klar, uanset hvilken plads træneren har brug for mig på, slår ‘Rafa’ fast.

Tilbage i Midtjylland

Nu er den 20-årige kraftkarl tilbage i FC Midtjylland, og han er lige nu afsted på træningslejr sammen med resten af truppen.

– Det har været en god opstart indtil videre. Selvom der har været masser af hård fysisk træning, er det fedt at være tilbage i Midtjylland igen, siger Raphael Onyedika, som dog er lidt langsommere til at svare på, hvad hans største styrker på banen er.

– Det er svært for mig at svare på, men jeg kan godt lide at være aggressiv og bruge min fysik til at gøre det svært for modstanderen.

Defensivspecialisten, der måler 184 centimeter, vil mest af alt blive bedre hele tiden.

– Jeg vil gerne forbedre mig på mange områder. Det handler om hele tiden at blive bedre. Det vil jeg aldrig stoppe med. Lige nu gælder det bare om at tage trænerteamets mange gode råd til mig og tilpasse mig FCM’s måde at spille på. Det er lidt anderledes end i Fredericia, forklarer Raphael Onyedika og uddyber:

– Jeg vil gerne blive en bedre fodboldspiller, end jeg var i sidste sæson. Det er det overordnede mål for mig, men det er klart, at jeg selvfølgelig gerne vil have debut og spille så meget som muligt på førsteholdet.

– Men nu må vi se. Jeg tager det skridt for skridt og vil give 100% for at gøre det godt på træningsbanen og i kamp, afslutter Onyedika, som har fået nummer 37.

Status fra Polen: Vi skal vinde fra dag ét

Du kan se Raphael Onyedika og resten af holdet i aktion i morgen onsdag, når FC Midtjylland spiller træningskamp kl. 17.00 mod Lech Poznan. Vi deler link til streaming på kampdagen.