Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Scholz takker af: De bedste minder

Alexander Scholz ser tilbage på tre gode år i FC Midtjylland og afgørende øjeblikke, hvor han har bidraget til nogle af klubbens største resultater.

31/05/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Efter 114 kampe i FC Midtjylland-trøjen drager Alexander Scholz videre i karrieren, hvor japanske Urawa Red Diamonds bliver midtstopperens nye klub.

Adspurgt til de bedste minder fra tiden i FCM er Scholz ikke i tvivl.

– Hele vores Champions League-kvalifikation står højest for mig. Der var en helt unik stemning og fokus fra hele klubben. Vi havde virkelig fornemmelsen af, at nu gør vi det her, husker Alexander Scholz, inden han tilføjer:

– Pokalfinalen var naturligvis også fed og mesterskabet det samme.

I alle de tre historiske præstationer har Alexander Scholz haft en afgørende fod.

Mange husker nok et iskoldt straffespark i Parken i maj 2019, hvor FC Midtjylland vandt sin første pokaltitel. Senere stod han også bag 2-1-scoringen mod Slavia Prag i slutningen af kampen, der sendte FCM i klubbens første CL-gruppespil.

Scholz har nydt at være afgørende i de store momenter.

– Det har selvfølgelig været helt vildt fedt. Som spiller og person søger jeg de afgørende øjeblikke, fordi det kan give et indblik i én selv, som ellers er svær at komme tæt på. Igen må jeg også takke klubben for det ansvar, de har givet mig. Uden det havde jeg slet ikke haft muligheden for at være afgørende, lyder det ydmygt fra Scholz.

Alexander Scholz nettede 16 gange for FC Midtjylland, mens måltotalen i den 28-åriges karriere ligger på 23. To af scoringerne var tilmed i de to Champions League-gruppekampe, hvor FCM fik tilkæmpet sig to point.

Scholz opnåede også et ry som en iskold straffesparksskytte. Han sparkede ni straffespark for FCM og scorede på alle ni forsøg. De fleste af dem var i den netop overståede sæson, hvor han i øvrigt blev kåret som Årets Profil i 3F Superliga af Spillerforeningen.

Værdsat af fansene

Der hersker ingen tvivl om, at Alexander Scholz qua sin væremåde, udstråling og niveau på banen har været en fanfavorit på MCH Arena. Forholdet til fansene vil da heller ikke blive glemt.

– Jeg er fra første dag blevet vel modtaget og har følt mig værdsat af fansene, understreger Scholz og uddyber:

– Desværre fik de ikke lov at være lige så involveret i Champions League, som de havde fortjent, men jeg vil huske tilbage på de mange gode stunder, vi har haft sammen før det – med pokalfinalen i Parken som det klare minde.

I forbindelse med skiftet til Japan har den karismatiske forsvarsspiller ikke lagt skjul på, at mødet med en ny kultur er noget, han har drømt om.

– Det føles helt rigtigt, og jeg har længe vidst, at det var det, jeg ville. Faktisk har jeg altid spillet fodbold for lige præcis et skifte som dette. Det passer perfekt til den person, jeg er, pointerer Scholz, som også ser frem til fodboldlivet i Asien.

– Jeg har de samme forventninger, som jeg altid har. Jeg tager derover for at vinde og bidrage med det, jeg kan. Jeg stiller samme krav til mig selv, uanset hvor jeg er. Selvfølgelig bliver det anderledes, men jeg skal tilpasse mig så hurtigt, som jeg kan for at fortsætte den gode form fra denne sæson.

Udvalgte Scholz-meritter i FCM

  • 114 kampe og 16 mål
  • 9 straffespark og 9 mål
  • Dansk Mester 19/20
  • Dansk Pokalvinder 18/19
  • Champions League-deltagelse 20/21
  • Årets Profil i 3F Superliga 20/21
  • Årets Spiller i FC Midtjylland 20/21

Alexander Scholz drager på japansk eventyr

FC Midtjylland takker Alexander Scholz for indsatsen, minderne og oplevelserne og ønsker ham alt det bedste i fremtiden.