Akademiet

Stærk og hurtig forsvarsspiller skifter til det midtjyske akademi

FC Midtjylland henter den 16-årige centrale forsvarsspiller Bilal Konteh fra svenske IFK Haninge. Han skifter til klubben fra sommeren 2023.

18/02/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Der tiltræder en ny talentfuld spiller til akademiet denne sommer, når 16-årige Bilal Konteh bytter svenske IFK Haninge ud med FC Midtjylland.

Den stærke centrale forsvarsspiller var til prøvetræning i det midtjyske tidligere denne vinter, og her imponerede han så meget, at FCM nu har valgt at lande en aftale med svenskeren.

– Bilal er en talentfuld og dygtig forsvarsspiller, som har sine forcer i en mod en-spillet. Han er stor, stærk, hurtig og dygtig i hovedspillet. Det betyder, at han har de grundlæggende ting på plads, som gør, at han er utroligt spændende, siger akademichef Flemming Broe og fortsætter:

– Han er stadig en smule uskolet, da han ikke tidligere har været en del af et elitemiljø. Vi tror på, at han kan tage store skridt i sin udvikling, når han bliver en del af den hverdag, vi har i Midtjylland. Han har det helt rette mindset i forhold til sin egen udvikling, og vi glæder os til arbejde med ham.

Trods sin unge alder har Bilal Konteh allerede trænet fast med IFK Haninges seniorhold, som huserer i den fjerdebedste svenske række.

Det rette skridt i karrieren

Hovedpersonen selv udtrykker også stor glæde over at skulle tørne ud for FC Midtjylland fra sommer.

– Jeg synes, det her er et godt skridt for mig i min karriere. Min store drøm er at blive professionel fodboldspiller, så jeg er spændt på at komme til en klub med så stort et setup, siger Bilal Konteh, som heller ikke lægger skjul på, at vinterens prøvetræning skabte et positivt indtryk af FC Midtjylland.

Den talentfulde venstrebenede forsvarsspiller er heller ikke bleg for at pointere, hvad der er fremtidens helt store ambition.

– Min store drøm er en dag at komme op på FC Midtjyllands førstehold. Jeg vil arbejde hårdt for, at det skal lykkes, og jeg glæder mig til at komme i gang.

Planen er nu, at Bilal Konteh fortsætter hos sin nuværende klub, inden han denne sommer flytter til Danmark og tilslutter sig det midtjyske akademi.

Optakt: Spændende forår i vente for U17