Sponsoreret

Status på Marronys genoptræning

Marrony arbejder hårdt i træningslokalet oven på sin alvorlige knæskade tilbage i september 2023. Genoptræningen går fremad og forløber som planlagt.

03/06/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det var triste scener, da Marrony i september 2023 måtte udgå med en slem knæskade i 3F Superliga-hjemmekampen mod OB.

Efterfølgende undersøgelser viste, at brasilianeren måtte se til fra sidelinjen i de næste 12 måneder, først med en operation og sidenhen et hårdt og langt genoptræningsforløb, som, i samråd med FC Midtjylland, startede i hjemlandet Brasilien og siden årsskiftet har fundet sted på træningsanlægget i Ikast.

Marrony: Tak for støtten

Marronys diagnose blev stillet ved Capio Privathospital i oktober, og FC Midtjylland har sidenhen brugt Capios erfaring som et af landets største og førende privathospitaler som en vigtig sparringspartner gennem genoptræningsforløbet.

Director of Performance i FCM, Thomas Bay, har fulgt Marronys genoptræning tæt, og han sætter nedenfor ord på det hidtidige forløb:

– Marronys fokus er på at genoptræne oven på skaden, men samtidig lægge lag på sin fysik, så han kommer til at stå et endnu bedre sted, når han igen er tilbage på banen. På den måde kan han udvikle nogle aspekter i fodboldspillet, imens han er ukampdygtig, siger Thomas Bay og fortsætter:

– Han knokler 24/7 for at komme tilbage i en bedre udgave. Han er stadigvæk kun i gym, hvor han løber, styrketræner og laver agility, men når han kommer tilbage fra ferie, forventer vi, at han kan komme på banen med en fysioterapeut. Det er den sidste del af genoptræningen, inden han er klar til at slutte sig til holdtræningen.

Én fast fysioterapeut

FCM har én fast fysioterapeut tilknyttet Marrony, og det er en helt bevidst strategi, fortæller Thomas Bay:

– Vi har allokeret én fysioterapeut, som koncentrerer sig om de langtidsskadede spillere. Det betyder, at selv når holdet er ude at rejse eller spiller på udebane i den anden ende af landet, er den samme fysioterapeut stadig i huset for at hjælpe, i den her case, Marrony.

– Det giver kontinuitet og en relation mellem spilleren og fysioterapeuten i forhold til, hvornår man kan presse ham lidt ekstra, og hvornår man skal skrue lidt ned, siger Thomas Bay.

Vil opleve inde fra banen

Marrony selv sætter ord på tiden uden for grønsværen:

– Min genoptræning går godt sammen med alle fysioterapeuterne og den medicinske stab i klubben. Nu får jeg noget tid her i sommerpausen til at fortsætte med at udvikle mig med en virkelig dygtig fysioterapeut i Brasilien, som jeg har arbejdet med i fire år, siger Marrony og fortsætter:

– I den her lange skadesperiode bruger jeg noget af tiden på engelsktimer, mens der også er lagt et stort fokus på kosten. Jeg kan se, at mit sprog bliver bedre og bedre, men jeg har stadig brug for at tage endnu flere engelsktimer.

At overvære holdets succes i 23/24, hvor brasilianeren selv nåede at bidrage i syv kampe på tværs af alle turneringer, har blot øget sulten efter flere meritter.

– Det har været enormt spændende at følge med fra tribunen. Jeg har mærket nervøsiteten, men til sidst gik alt godt, og vi blev mestre. Hele gruppen fortjener det, og jeg håber inderligt at kunne opleve disse følelser inde fra banen i næste sæson, pointerer den 25-årige offensivspiller.