Førsteholdet

Steinlein og Graversen sætter ord på Capellas-ansættelse

Direktør Claus Steinlein og sportschef Svend Graversen satte på gårsdagens pressemøde ord på ansættelsen af Albert Capellas som ny cheftræner i FC Midtjylland.

25/08/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Onsdag blev catalanske Albert Capellas ansat som ny mand i spidsen for FCM.

Direktør Claus Steinlein sætter ord på den nye chef i det midtjyske:

– Vi er godt på vej mod at nå vores mål. Byggeriet ude i Ikast står færdigt næste sommer, vi begyndte på udvidelsen af vores stadion i sidste uge, og vi har større sponsorater og tilskuere end nogensinde. Sportsligt synes vi, at vi godt kunne stramme fem procent op, og derfor begyndte vi at lede efter en ny cheftræner.

– Hans mål er at bringe os i top 50 i Europa, at vinde titler i FC Midtjylland samt udvikle og forankre den spillestil, vi ønsker. Der skal være endnu mere fokus på det aggressive og fremadrettede spil.

Stort Albert Capellas-interview

Albert Capellas er den første udenlandske cheftræner i klubbens historie. Claus Steinlein giver et indblik i den rekruttering, som har fundet sted op til ansættelsen:

– Vi har hentet rigtigt mange unge danske trænere ind i FCM, men denne gang har vi besluttet at hente internationalt. Vi har søgt en voksen træner med et europæisk snit og en involverende stabsleder, som ikke ville have hele sin stab med. Dem, som har været her hele tiden, er nemlig også en vigtig del af projektet, siger Claus Steinlein og fortsætter:

– Med den trup, der er sammensat, skulle den nye træner kunne håndtere de forskellige nationaliteter og mentaliteter i truppen. Så skulle han have et offensivt mindset, som tør at melde ambitiøst ud i forhold til hele kulturen i og omkring FCM. Sidst skulle den nye træner købe ind på FCM-spillestilen om en offensiv og dynamisk fodboldfilosofi.

– Efter 20 timers samtale med Albert Capellas er jeg slet ikke i tvivl om, at det er den rigtige, som sidder her.

Klar til at levere sit mesterstykke

Også sportschef Svend Graversen udtrykte sin tilfredshed over ansættelsen af den 54-årige catalaner:

– Samtalerne med Albert Capellas har været en fornøjelse. Vi har virkelig gået i dybden og til hinanden for at finde ud af, om det her har været det rigtige. Vi har været helt nede i detaljerne, og nu sidder vi her og kan byde ham velkommen som ny cheftræner.

– Vi får en ind, som kan stå stærkt – både når vi har medgang, men også når klubben nogle gange står i modgang. Han har stået derude i mange forskellige klubber og set, hvad pres i international topfodbold er.

Den nye cheftræner har en fortid i henholdsvis Brøndby IF og U21-landsholdet. Det har også været et vigtigt element i ansættelsen, fortæller Svend Graversen.

– Mit mål er at opbygge noget specielt

– Derudover har han kendskab til 3F Superliga og dansk fodbold. Han har et kendskab til det, vi står i, og det, som er vores daglige brød. Det er her, vi som minimum skal præstere for at nå vores mål. Samtidig har han et internationalt perspektiv, fordi han har været i rigtig mange klubber i fodboldeuropa.

– Vi har også ledt efter en træner, som kan se på FCM udefra. Han kan stille os de vigtige spørgsmål og gå til os. Vi ved, at vi med Albert Capellas får en moden mand, der tør stille de kritiske spørgsmål. Han hviler i sig selv og ved, han kan det her.

– Nu er han klar til at levere sit mesterstykke i FCM.