Akademiet

Stor lørdag i vente: U19-guldfest på EDC Arena

Lørdag fejrer U19 det danske mesterskab med sæsonens sidste kamp, når rivalerne fra FC København gæster EDC Arena. Find praktisk info om opgøret nedenfor.

24/05/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

På lørdag spiller U19-holdet sæsonens sidste kamp – et ægte topopgør på hjemmebane med efterfølgende guldfejring.

Efter sidste weekends sejr på 2-0 over OB blev det danske mesterskab sikret, hvorfor den sidste kamp på hjemmebane mod rivalerne fra FCK ikke kan ændre på det faktum, at FCM U19 er danske mestre 2022/2023.

U19 er danske mestre

Hele klubben er utroligt stolte over de ældste akademisters tiende guldtriumf i historien, og derfor håber man at se så mange som muligt på EDC Arena i Ikast lørdag kl. 13.00 til sæsonens sidste kamp.

– Vi vil slutte af med en sejr

Gustav Fraulo, som har været en stor profil på U19-holdet i løbet af sæsonen, ser frem til at fejre guldet lørdag.

– Jeg har aldrig prøvet det før, men nogle af de andre, som har oplevet det, fortæller, det er en virkelig fed dag. Samtidig kunne det være rart at slutte sæsonen af med en sejr over FCK, siger den 18-årige midtbanespiller og fortsætter:

– Udekampen mod FCK, hvor vi vandt 3-2, blev spillet i et virkelig højt tempo. Det var en fed kamp at spille, og for os var det vigtigt at vinde over den modstander, vi ligger tættest med i toppen af ligaen. Nu ser vi frem til at byde dem op til dans igen.

Han bliver suppleret af holdkammerat Jonathan Lind, der som en del af en sprængfarlig midtjysk offensiv står noteret for 13 mål i den snart færdigspillede guldsæson:

– Jeg er superglad for at kunne sige, jeg har været med til at vinde U19-guld. Det er nok det største, jeg har oplevet i min karriere.

– Vi har spillet mange gode kampe og fået nogle store sejre. Generelt har det været en helstøbt holdpræstation, som gør, at vi står her og har leveret en unik sæson, fortæller Jonathan Lind.

Praktisk info

FCM U19 – FCK U19
27. maj 2023, kl. 13.00
EDC Arena, Ikast Stadion
Gratis adgang for alle
Parkering foregår på p-pladserne rundt om Ikast Hallen

Til kampen vil det være muligt at købe mad og drikke fra sportscaféen i Ikast Hallen samt ved grillen, der opsættes ved stadion. Toiletter findes ved sportscaféen i Ikast Hallen.

Før kampen vil FCM-hymnen blive sunget, og efter slutfløjt vil der være medaljeoverrækkelse, pokalløft og fejring.

Stream FCM U19 v FCK U19