Førsteholdet

Storspillende Paulinho har fundet sin anden ungdom

29-årige Paulinho har været en af FC Midtjyllands mest formstærke spillere i denne sæson, og brasilianerens præstationer vækker minder om Champions League-året i 2020. Dykker man ned i statistikkerne, skiller nogle af de nuværende tal sig dog ud på endnu mere positiv vis.

04/04/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Allerede i kamp ét var der tegninger til, at denne sæson kunne blive i ledtog med en storspillende Paulinho. I det 56. minut mod Hvidovre svang brasilianeren et indlæg ind i pandebrasken på debuterende Cho Gue-sung, som leverede 23/24’s første kasse – og Paulinho sæsonens første assist.

Sidenhen er det blevet til fire oplæg yderligere. Og allerede to mere end brasilianerens hidtidige toppræstation i dansk fodbold set over en sæson.

På scoringstavlen er Paulinho dukket op to gange, og det skaber en total på syv målinvolveringer i 28 kampe. Fordelt på 2.089 spilleminutter er der tale om én målinvolvering i lidt over hver tredje kamp.

Dykker man dybere ned i tallene fra den igangværende 3F Superligasæson, viser Paulinhos indflydelse på det midtjyske spil sig også:

  • Flest succesfulde afleveringer på modstanderens tredjedel (359)
  • 104 indlæg – dobbelt så mange som nr. to FCM’er på listen
  • Næsthøjeste topfart i rækken (36,1 km/t) – kun overgået af Ernest Nuamah
  • 24 chancer skabt – Aral Simsir er bedste FCM’er med 26
  • Flest bolderobringer i FCM-truppen (34)

Tager ansvaret på sig

Paulinho har siden sit skifte til FC Midtjylland i 2019 altid været garant for lækre detaljer, en skarp indlægsfod og sin bemærkelsesværdige topfart.

Der, hvor den 29-årige venstre back, særligt har bygget på, er dog sin rolle i omklædningsrummet, hvor han som en del af truppens ledergruppe guider og hjælper de unge – heriblandt ikke engelsktalende – spillere med at blive integreret og føle sig til rette i klubben.

– Jeg kan huske, at Evander og Júnior (Brumado, red.) gjorde det samme over for mig i starten, og det hjalp mig virkelig. Derfor prøver jeg altid at gøre det samme, så de nye føler sig hjemme, kan få succes og hjælpe os på banen hurtigst muligt, har Paulinho tidligere fortalt.

Også den direkte konkurrent til spilleminutter på venstre back, 20-årige Victor Bak, suger til sig fra den ni år ældre holdkammerat:

– Når jeg spiller samme plads som Paulinho, der har en så lækker fod og laver så mange assists, er det klart, at jeg prøver at lære fra ham. Konkurrencen er hundrede procent med til at styrke mig. Hver gang, jeg er ude på banen, skal jeg være bedre end ham for at spille, sagde Victor Bak for nogle uger siden på fcm.dk.

Paulinho står hidtil noteret for 166 kampe i FCM-trøjen med seks assists, 13 mål, et dansk mesterskab og en pokaltitel til følge.

Fakta: Transfermarkt.com og Superliga.dk.