Førsteholdet

Stort forsvarstalent tager et år i FC Fredericia

Den 19-årige forsvarsspiller, Mikkel Fischer, udlejes til FC Fredericia i den kommende sæson.

10/07/23
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

Mikkel Fischer har været en nøglefigur på det ældste akademihold i den forgangne sæson.

U19 sluttede øverst i landets bedste ungdomsrække, tog guldmedaljer foran rivalerne fra FC København og vandt desuden Dallas Cup i USA efter sejre over blandt andre Real Madrid og Sao Paulo. Efter finalen blev forsvarsspilleren tilmed kåret som turneringens bedste spiller.

Et brækket kraveben spolerede sæsonafslutningen for u-landsholdsspilleren, men han er igen fit, og i den kommende sæson skal Mikkel Fischer prøve kræfter med seniorfodbold i NordicBet Ligaen hos FC Fredericia, som lejer forsvarstalentet i FC Midtjylland.

– Vi har over længere tid haft et godt samarbejde med FC Fredericia, som spiller god fodbold og ligger godt til i 1. division. Vi er sikre på, at Fischer kan løfte sit spil og fortsætte sin udvikling i deres seniorsetup, hvor han samtidig vil få den nødvendige og værdifulde førsteholdserfaring.

– Han har niveauet til at blive en profil i rækken, og vi ser frem til at følge ham tæt i den kommende sæson, siger sportschef Svend Graversen.

Fischer kom til FCM fra FC Skanderborg som U14-spiller, og han har sidenhen arbejdet sin vej op gennem klubbens akademi. I foråret underskrev han en femårig kontraktforlængelse, og i den anledning udtalte assisterende sportschef, Kristian Bach Bak, følgende:

– Nu handler det for Fischer om at bygge videre på sin udvikling, så han kan tage det næste skridt. Vi skal sammen på en rejse, hvor det handler om at udvikle og fuldende hans potentiale.

Lovende U19-landsholdsspiller forlænger med fem år

FC Fredericia skyder sin sæson i gang den 23. juli, når holdet får besøg af Hobro IK. Inden da venter en træningskamp mod netop FC Midtjylland i morgen kl. 14.00 i Ikast.

Aftalen med FC Fredericia løber til sommeren 2024.