Akademiet

Sultne U19-talenter på jagt efter guldet

En lang sæson går så småt på hæld for U19-drengene, der skal holde fuldt fokus i de resterende kampe for at kunne give FCK kamp til stregen om 1. pladsen.

25/04/24
Nikoline Dahl
Foto: Daniel Stentz

Youth League, Dallas Cup, U19 Ligaen. Der har været nok at se til for U19 i denne sæson. Nu venter der fem vigtige kampe, inden holdet runder sæsonen af på udebane mod Esbjerg den 1. juni.

P.t. topper de ældste akademister rækken med 48 point. FCK har dog spillet tre kampe færre, og ligger 3’er med 43 point. Derfor kan midtjyderne ikke selv afgøre, om de ender med guldet i sidste ende.

Cheftræner Allan K. Jepsen giver her en status på sæsonen så langt:

– Hvis vi kigger resultatmæssigt, satte vi os nogle målsætninger inden sæsonen, om at vi gerne ville forsvare det danske mesterskab, selvom vi udemærket var klar over, at det ville blive svært. Vi er ikke helt ude af det endnu, men vi kan ikke selv afgøre noget. Så ville vi gerne spille Youth League i foråret, og det lykkedes vi med, og vi ville også gerne i finalen ved Dallas Cup, og det kom vi ikke.

Selvom holdet resultatmæssigt har haft en sæson, hvor ikke alle målsætninger er blevet indfriet, er de inde i en god periode, hvor de er svære at slå. Det glæder Jepsen, som ser positive tendenser både til træning og i kampe.

– Lige nu er vi inde i en god periode, hvor vi er svære at spille mod både med og uden bolden. Det, tror jeg, handler om hverdagen, og at vi træner godt. Vi har kun ligaen tilbage, så nu skal vi holde dampen oppe, og det synes jeg, drengene er gode til.

Foruden afslutningen på ligaen har de ældste talenter også en tur til Holland i vente, når de fra den 24-26. maj deltager i Terborg Tournament.

Spillerne tager store steps

Med kampe i mange forskellige turneringer har der været både gode og dårlige perioder. Selvom det aldrig er optimalt med kampe, hvor spillet ikke kører, er det dog især det, som spillerne lærer af, understreger Allan K. Jepsen.

– Jeg synes, at vi har haft et par kampe i ligaen, hvor vi ikke har været der, hvor vi skulle være. Det er menneskeligt. Der vil være nogle kampe på sådan en sæson, hvor man ikke lige rammer dagen. Det er vigtigt, at de perioder, hvor det ikke kører, ikke bliver for lange. Der var en periode, hvor vi tabte tre opgør i streg, men så kom vi hurtigt videre derfra ved at give os ekstra til træning og i kamp.

Akademiets weekend: To styks sejrssang

Modsat fremhæver cheftræneren også flere imponerende præstationer, hvor spillerne har vist sig flot frem.

– Så har der været de flotte præstationer, hvor vi virkelig har været gode til mange ting. Jeg tænker tilbage på en udekamp i Youth League, hvor vi vandt på udebane over Rukh Lviv og var gode både med og uden bolden.

– Der er også nogle ligakampe, hvor vi har været virkelig gode. Vi slog et stærkt FCK-hold i København. Samtidig har vi nogle spillere, der har leveret rigtig flotte præstationer.

I både medgang og modgang er det ifølge Jepsen vigtigt med spillere, som tør gå forrest og vise sig som rollemodeller for resten af holdet. Her peger han især på 19-årige Valdemar Byskov, som allerede har spillet 13 kampe for førsteholdet. Senest i topkampen mod Brøndby, hvor han blev skiftet ind efter 80 minutter.

– Valdemar Byskov har for mig været en meget meget positiv oplevelse. Det har været en fornøjelse at have haft ham med hos os. Han har leveret præstationer hver gang, han har været med – både for holdet, men også individuelt. Det, ved jeg, har krævet helt vildt meget mentalt. Han er stadig ung nok til U19, men spiller med førsteholdet, så det har for mig været den største præstation. Jeg har været vildt imponeret af ham, og han er for mig en rollemodel.

Motivationen skal holdes i kog

Nu spidser sæsonen for alvor til for midtjyderne, der har alt at kæmpe for. Selvom de er på 1. pladsen, er de på jagt efter FCK. Netop den jagt er en stor motivationsfaktor for Allan K. Jepsen og resten af truppen, der ser frem til afslutningen på ligaen.

– Jeg glæder mig. Jeg har sagt til spillerne i nogle uger nu, at vi er på jagt. Det kræver noget ekstra, når man jagter noget. Det kræver, at man hele tiden er der. Så vi prøver at justere træningerne, så vi holder det hele i kog.

Næste udfordring venter på lørdag, når drengene drager til Farum Park for at møde FC Nordsjælland, mens næste hjemmekamp er fredag den 3. maj kl. 16.00, hvor AGF gæster EDC Arena. Her vil som altid være gratis adgang samt livestream af opgøret.

Du kan altid følge med i den aktuelle stilling og de komme kampe i landets bedste ungdomsrække her.