Førsteholdet

Svend Graversen evaluerer transfervinduet

Sportschef Svend Graversen evaluerer det netop overståede transfervindue, som lukkede natten til onsdag.

01/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Natten til onsdag lukkede vinterens transfervindue i med tilgangene af midtbanespilleren Emam Ashour og angriberen Astrit Selmani. Derudover blev truppen styrket med den svenske landsholdsspiller Armin Gigovic tidligere i januar.

Sportschef Svend Graversen lukker vinduet med følgende kommentarer:

– Jeg er stolt over teamet, der har knoklet sig igennem et langt vindue. Vi har fået dygtige spillere ind, og vi har genereret nogle fantastiske salg, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Folk kan se frem til masser af power, løbevillighed og overfaldsfodbold. Det skal gerne gøre, at vi kommer i flere farlige situationer offensivt og får mål fra flere forskellige. Når nogen forsvinder, er der også altid nogen, som stepper op.

Astrit Selmani trækker i FC Midtjylland-trøjen

Den nyerhvervede angriber Astrit Selmani skal nu tage kampen op med de andre spillere i den midtjyske offensiv, fortæller Svend Graversen:

– Vi har landet en aftale med en landsholdsspiller i form af Astrit Selmani. Han figurerede højt i Smartodds-systemet, da han spillede i Hammarby. Han er en angriber med klassiske FCM-dyder; en aggressiv og utroligt dygtig presspiller, som scorede hyppigt i Sverige.

– Derudover er Júnior snart tilbage. Han er langt i sin genoptræning og ser skarpere ud end nogensinde. Valdemar Byskov og Frederik Heiselberg har allerede vist sig flot frem i opstarten, ligesom Gustav Isaksen skal ind og udnytte sit fulde potentiale. Vi har en række spillere, som står på rampen til et stort gennembrud.

Kvalitetsmidtbane og flotte salg

Svend Graversen giver samtidig indblik i tilgangene af Emam Ashour og Armin Gigovic, der øger konkurrencesituationen og ophøjer kvaliteten på midtbanen.

– Vi er tilfredse med kvaliteten centralt i banen. Det er spillere af højeste kvalitet over hele linjen. Vi traf et valg om at hente to midtbanespillere for at styrke konkurrencesituationen. Når vi får muligheden for at hente Emam Ashour og Armin Gigovic, der begge er landsholdsspillere, besidder stort potentiale og har internationalt snit, skal vi slå til, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Emam Ashour har hele tiden været en prioritet. Vi har fulgt ham i nogle år, og nu lykkedes det endelig for os at hente ham til klubben. Emam står for det udtryk, vi gerne vil se i Midtjylland. Han er løbestærk, powerfuld, og han har en vildskab og tilstedeværelse på banen. Der er tale om en landsholdsspiller, som har præsteret på en stor scene i mange år.

– Vi har kæmpet sindssygt hårdt for at købe Emam, og det har været en ekstraordinær case, hvor særligt Kristian Kjær (Head of Scouting & Sports Law, red.) har måtte navigere i kulturelle forskelle, der gjorde forhandlingerne svære.

– Samtidig har vi hentet Gigovic, der var en profil i Superligaen i efteråret. I vores træningskampe er vi allerede blevet bekræftet i, at han kommer til at klæde og styrke os i den måde, vi ønsker at spille på. Han er en international spiller, som allerede har fået debut for det svenske A-landshold, ligesom han er anfører for U21-landsholdet, siger Svend Graversen.

Egyptisk landsholdsspiller skifter til FC Midtjylland

Udover de indgående handler springer salgene af Evander, Anders Dreyer og Ousmane Diomande også i øjnene, når den seneste måned skal evalueres.

– I løbet af vinduet har vi lavet nogle flotte salg. Vi er stolte over salget af Evander, ligesom Anders Dreyer var en speciel case, hvor vi fik det bedst mulige ud af aftalen. Samtidig har vi indgået en stor transfer på Ousmane Diomande, der startede på akademiet, og nu skal spille for Sporting CP. Sportsligt og økonomisk står vi på et stærkt fundament, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Vi ser frem til et halvår, hvor vi skal ud at jagte Superligaen, mens vi også har sikret os nogle spændende kampe i Europa League efter det flotte avancement fra en svær gruppe i efteråret. Vi går ind til resten af sæsonen med store ambitioner.

Foråret indledes på udebane mod portugisiske Sporting CP i Europa League torsdag den 16. februar, hvorefter 3F Superliga genoptages mandag den 20. februar med en udekamp i Viborg.