Førsteholdet

Svend Graversen: Vi går ind i en afgørende fase

Sportschefen roser staben og en ung og stærk trup, men understreger, at det hidtil flotte efterår skal rundes af med en række stærke præstationer.

19/11/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland står forud for efterårets sidste seks kampe i en god position. Holdet topper 3F Superliga og har mulighed for avancement i Europa League og Sydbank Pokalen.

Sportschef Svend Graversen fremhæver en række faktorer, som har været afgørende for, at det har været muligt efter transfervinduet i sommer, hvor en række profiler skiftede til udlandet.

– Vi skiftede en del spillere i sommer efter en sæson, hvor vi jagtede guldet til det sidste. Trods den forholdsvis store udskiftning har vi haft et godt efterår og udviklet et nyt godt hold, som har fået gode resultater. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har et rigtigt stærkt miljø med nogle gode værdier, en god scoutingafdeling og et meget velfungerende trænerteam, fortæller Svend Graversen.

I løbet af efteråret har seks akademispillere fået debut for FC Midtjylland. Gennemsnitsalderen i startopstillingen hos 3F Superligas nummer ét er 25 år og 34 dage, hvilket er næstyngst i ligaen efter FC Nordsjælland (Kilde: Superstats.dk).

– Det er vigtigt for os hele tiden at udvikle unge spillere, som kan indgå på førsteholdet, så det vækker glæde og stolthed i hele klubben, at vi har set så mange akademispillere bidrage positivt her i efteråret, siger Svend Graversen.

De stærke præstationer af de unge FCM’ere kan også ses i 3F Superligas månedskåringer, hvor Gustav Isaksen og Raphael Onyedika er blevet kåret til månedens unge spiller i de sidste to måneder. Samtidig blev Elias Olafsson månedens spiller i september, mens Victor Lind scorede månedens mål i august.

Arbejdet skal gøres færdigt

Årets sidste landskampstermin er overstået, og dermed skal FCM igen i aktion efter to ugers kampfri. Det er en periode, som holdet går ind til med stor motivation.

– Vi har førstepladsen i ligaen og muligheden for at spille os videre i Europa League og pokalturneringen. At vi har bragt os i den position, er vi selvfølgelig stolte over, men vi er samtidig ydmyge, pointerer Svend Graversen, som slår fast:

– Vi har stadig et stort stykke arbejde foran os i 2021. Det kan ende utrolig godt, men det kan også blive mere mudret, hvis vi ikke får gjort tingene færdige. Derfor er vi fuldt fokuserede på at give 100 procent i de sidste seks kampe.

Det første af de sidste seks opgør i 2021 er på hjemmebane mod Brøndby. Udover Paulinho, der er i karantæne, har trænerteamet mere eller mindre hele truppen til rådighed.

– Truppen er stort set ved at være skadesfri, og det betyder rigtigt meget, når der venter et tæt slutprogram. Der skal lyde en kæmpe cadeau til vores fysiske team og sundhedsstab. De gør et godt stykke arbejde, roser Svend Graversen.

– Det er afgørende, at trænerteamet kan vælge frit på alle hylder i vores stærke trup til den enkelte kamp. Der er en god og sund konkurrence mellem spillerne, og det højner niveauet i kampene, fortsætter sportschefen.

I løbet af de næste tre uger venter der to kampe i både 3F Superliga og Europa League samt et dobbeltopgør mod Brøndby i Sydbank Pokalens kvartfinale.

– Trænerne og spillerne ved godt, at vi går ind i en meget afgørende fase. Det er blevet italesat, og der er ingen tvivl om, at alle er klar til at angribe de sidste seks kampe med stor intensitet, afslutter Svend Graversen.

Næste gang, FC Midtjylland går på banen, er på søndag kl. 18.00, når Brøndby er modstanderen på MCH Arena.

Der er udsolgt til søndagsbraget, men hvis du som sæsonkortholder ikke kan møde op, så husk at frigive din plads, så vi kan få stadion fyldt helt op.

Frigiv din plads nemt og hurtigt

Vi minder samtidig om, at der skal fremvises gyldigt coronapas ved indgangene til MCH Arena.