Akademiet

Svensk keepertalent skriver ny lang aftale

Den 18-årige svenske keeper, Liam Selin, skriver under på en ny femårig aftale. Forlængelsen vækker smil på læben hos hovedpersonen selv og målmandstræner, Lasse Heinze, der ser stort potentiale.

02/05/24
Christian Rothausen
Foto: Augustine Akena

Liam Selin – svensk keepertalent med tre U17-landskampe på CV’et – skriver under på en ny femårig aftale med FC Midtjylland.

Det sker efter to år i det midtjyske, hvor den høje målmand har overbevist sin klub om, at han er værd at satse yderligere på.

– Liam er dygtig med fødderne. Han har et rigtig fint spark og nogle gode færdigheder i spillet med bolden. Samtidig er han en stor målmand, som har nogle kompetencer, der for os er spændende at arbejde videre med, siger målmandstræner på førsteholdet, Lasse Heinze, og uddyber:

– Men først og fremmest har han et stort potentiale, og vi skal nu bruge de næste år på at få hans evner ud i fuldt flor. Det er vi ret overbeviste om, at vi – sammen med Liam – kan.

– Han har en evne til at tage nogle ting ind, vende det, og så bruge det ude på banen. Lige nu ser vi en spiller, som udvikler sig rigtig godt og hurtigt. Han har et efterslæb oven på nogle skader, men når man ser på hans aktuelle udvikling og potentiale, er det en cocktail, som gør ham meget interessant. Han har potentiale til noget, der kan blive rigtig, rigtig sjovt.

– Feltet skal være mit

Den 2,01 meter høje keeper, som har spillet tre kampe i U19 Ligaen denne sæson – alle i 2024 og med lutter sejre til følge – udtrykker glæde over kontraktforlængelsen. Han oser samtidig af motivation i forhold til at tage det næste skridt.

– Den her aftale betyder meget. Jeg er et godt sted lige nu og har nogle dygtige målmandstrænere i Lasse Heinze på førsteholdet og Marcin Kowalczyk på akademiet. Samtidig er faciliteterne i topklasse, siger Liam Selin og fortsætter:

– Skaderne har forstyrret min udvikling, men det sidste stykke tid har vi eksperimenteret og er lykkes med at finde en stil, der passer til mig som målmand. Det er noget, jeg kan mærke har en positiv effekt i kampene.

U19-guldrømme: Fredagsbold hjemme mod AGF

Særligt én kompetence, som svenskeren besidder, skal nu blive en endnu mere dominerende faktor frem mod den kommende sæson.

– Jeg vil blive mere dominerende i feltet. Feltet skal være mit, og der skal stå ‘Liam’ på det fra næste sæson, siger keepertalentet, hvis store ambitioner på sigt er en fast plads i buret på FCM’s førstehold, dernæst en top-5 liga og en plads på det svenske landshold.

Den nye kontrakt løber til sommeren 2029.