Førsteholdet

Sviatchenko før Brøndby

– Vi kan ikke gøre andet end at fokusere på at vinde selv, lyder det fra anfører Erik Sviatchenko forud for aftenens kamp mod Brøndby.

12/05/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

– Aggressivitet, mod og kampgejst.

Det er de tre nøgleord, som anfører Erik Sviatchenko peger på adspurgt til, hvad han håber at se fra FCM-mandskabet i aften, når Brøndby gæster MCH Arena.

Kravet til Sviatchenko og co. er en sejr, hvis holdet skal holde trit med FCK, der i går slog Silkeborg. Hvis FCM sejrer mod Brøndby, vil afstanden til FCK igen være et point forud for de to sidste runder.

– Vi kan ikke gøre andet end at fokusere på at vinde selv, og så må vi se, hvordan scenarierne udvikler sig. Der er en masse ild i spillerne lige nu, og vi lugter alle sammen muligheden for at tage mesterskabet. Det jagter vi 100 procent, understreger Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Vi skal ud at jagte tre nye point. Vi er inde i en rigtig god periode, hvor vi har formået at tage én kamp ad gangen, og det fortsætter vi med. Vi har spillet os i pokalfinalen og lagt pres på FCK i toppen af ligaen. Nu skal vi holde fast.

Det er sjette gang i den indeværende sæson, at FC Midtjylland møder Brøndby. FCM slog Brøndby ud i et dobbeltopgør i Sydbank Pokalen, mens de tre ligamøder har resulteret i to sejre til Brøndby og én sejr til FCM.

– Det er selvfølgelig lidt unaturligt at møde den samme modstander seks gange på en sæson, men det fylder ikke noget særligt før denne kamp. Det er altid sjovt at møde Brøndby, som vi har haft nogle fede kampe mod. Denne gang bliver det ekstra fedt, fordi det er på et så afgørende tidspunkt i sæsonen, lyder det fra FCM-kaptajnen.

Sviatchenko er i aften tilbage i kamptruppen efter overstået karantæne, og han glæder sig til at komme i aktion på et udsolgt MCH Arena.

– Det har været fedt at opleve udviklingen på fansiden i denne sæson. Både hjemme og ude har vi haft en forrygende opbakning, og det har vi virkeligt brug for til de sidste kampe, lyder den afsluttende opfordring fra Erik Sviatchenko.

Dreyer om momentum, skarphed og fuldt hus til Brøndby-kampen

Der er kampstart mod Brøndby på MCH Arena kl. 20.00.