Førsteholdet

Thomasberg før den afgørende playoffkamp

"I fremtiden skal vi helst ikke være afhængige af én kamp for at komme i Europa, men det er den chance, vi har, og den glæder jeg mig til at skulle spille om i morgen."

08/06/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Thomas Thomasberg ser frem til fredagens afgørende playoffkamp mod rivalerne fra Viborg.

Nedenfor kommenterer vores cheftræner på tilgangen til opgøret, om Viborg som hold samt betydningen af kvalifikation til europæisk fodbold.

Tilgangen til opgøret

– Jeg glæder mig altid til fodboldkampe – og næsten endnu mere til dem, hvor der er meget på spil. Det handler om Europa eller ikke-Europa, og det er på dagen, det bliver afgjort. Det har jeg det godt med, og vi har snakket med spillerne om, at man efter kampen skal føle, man har givet alt, siger Thomas Thomasberg og fortsætter:

– Vi har jo egentlig haft en knald eller fald-kamp i lørdags, så mange ting er det samme. Nu er det et andet sted mod en anden modstander, hvor vi selvfølgelig kommer ind med et lidt dårligere udgangspunkt, fordi vi ikke kan nøjes med uafgjort. Mindsettet vil dog være ens.

– Ellers har vi ikke brugt krudt på, at kampen kan gå i forlænget spilletid. Det kommer reelt kun i spil, hvis det står uafgjort med ti minutter tilbage. I langt størstedelen af kampen vil det være helt uafhængigt, og så må vi se, hvis vi nærmer os en potentiel ‘omkamp’. Fra start kommer det ikke til at have nogen betydning for os.

Anerkender Viborg

– Om Viborg så havde holdt det hele hemmeligt eller ej op til kampen, har de gjort det samme i rigtig lang tid, og det har de været dygtige til. De er godt trænet, er i god form og har en tydelig struktur med og uden bold. Trods rivaliseringen må man erkende, der bliver lavet et flot stykke arbejde derovre, indrømmer Thomasberg og fortsætter:

– Samtidig har de nogle spillere, som kan bringe modstanderen i tvivl; nogle dygtige spillere offensivt og nogle kloge spillere inde på midten. For nogle år siden havde man måske ikke set Jakob Bonde og Jeppe Grønning være så boldfaste og dygtige spillere. Det var de i 1. division, men det er de også blevet i Superligaen.

Betydningen af Europa

– Midtjylland skal i Europa hvert eneste år. Det har vi en mulighed for at komme, så det vil være et plaster på såret i forhold til ikke at komme i top seks. Det er det bedste, vi har kunne få ud af tingene, i den tid, jeg har været her.

– Vi ved, det bliver en tæt kamp til det sidste. Og i fremtiden skal vi helst ikke være afhængige af én kamp for at komme i Europa, men det er den chance, vi har, og den glæder jeg mig til at skulle spille om i morgen, afslutter Thomas Thomasberg.

– Kan ikke forestille mig en bedre måde at slutte sæsonen