Kampprogram

Thomasberg: Vi har momentum lige nu

Statistikken taler for FC Midtjylland, men Thomas Thomasberg har kun fokus på FC Nordsjælland.

31/03/24
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, du kan læse et udkast af her, er en del af mandagens kampprogram, som du kan anskaffe dig fysisk på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

Læs kampprogrammet: FCM – FCN

Mandag eftermiddag skydes Mesterskabsspillet i gang mod FC Nordsjælland på MCH Arena, og FCM har momentum; ti sejre i de sidste 11 kampe fortæller om et formstærkt mandskab, selvom cheftræner Thomas Thomasberg fortsat mener, holdet spillemæssigt kan gøre det bedre.

– Ser vi bort fra 1. halvleg mod FCK, hvor vi måske spillede sæsonens bedste 45 minutter, kan vi hæve spillet et par gear. Vi kan, selvom vi har vundet de sidste ti af 11 kampe, gøre det bedre. Omvendt har vi selvfølgelig også gjort noget godt med den statistik, konstaterer han.

Indgangen til Mesterskabsspillet markerer også, at Thomas Thomasberg har været cheftræner i klubben i 12 måneder, og man kan roligt konstatere, at det har været et år, hvor succes og resultater har været i en opadgående kurve.

Et år med Thomas Thomasberg

Først vandt FCM med Thomasberg ved roret Kvalifikationsspillet, efterfølgende vandt man over Viborg om en plads i Europa. I denne sæson har holdet vist uhyggelig styrke i den danske liga.

Midtjyderne går ind til Mesterskabsspillet på 1. pladsen, og faktisk har FCM det seneste år med Thomasberg ved roret erobret 23 sejre i 33 kampe i 3F Superliga.

Opturen har dog været mest markant, efter transfervinduet lukkede i efteråret.

– Vi fik sammensat truppen bedre både individuelt og som hold, og vi fik trænet rigtigt, forklarer Thomas Thomasberg.

Fantastisk opbakning

Kun fem nederlag er det blevet til i de hidtidige 33 ligakampe med Thomasberg ved roret, og der arbejdes hårdt for, at holdet kan fortsætte, selvom han – som nævnt tidligere – ikke har været helt tilfreds med spillet de sidste par kampe.

– Vi har ikke ramt samme niveau i foråret som i efteråret, men vi har momentum lige nu. Vi får en fantastisk opbakning fra vores fans, og de er med til at skubbe til intensiteten.

– Samtidig har vi en stor tro på os selv, og det er vigtigt. Vi vil gerne kontrollere kampene, og vi vil gerne kreere flere chancer end modstanderne, siger Thomas Thomasberg, som dog ikke ønsker at tænke længere end mandagens kamp.

– Vi ligger nummer et, men jeg har udelukkende fokus på næste kamp, og det er mod FC Nordsjælland. Vi slog dem fortjent 2-0 hjemme og tabte helt fortjent 0-3 derovre, da de var inde i en stærk periode. Det, vi kan gøre, er at snakke om, hvad der lykkedes mod dem sidst, siger Thomas Thomasberg.

Få pladser tilbage v FCN – køb her