U17 kunne ikke få hul på FCK

Indsatsen var godkendt, men det rakte ikke til point på Frederiksberg.

28/11/21
Karsten Vestergaard

Ting går ikke altid efter planen. Det måtte FCM U17 lørdag eftermiddag sande, da FCK allerede i det 2. minut fik kombineret sig op igennem banen og scoret ved Emile Chambo.

FCM’ernes hensigt var ellers at stresse opspillet fra FCK’s tremandsbagkæde med et højt pres, men det lykkedes ikke ved målet, hvor værterne forholdsvis ubesværet kunne spille sig ud af presset.

Efter ti minutters spil begyndte FCM’erne dog at komme ind på livet af hjemmeholdet. Hele holdet blev skubbet op, der kom bid i presspillet, og der blev vundet bolde. Valdemar Andreasen sendte en raket af et skud afsted fra distancen, men Andreas Dithmer i FCK-målet leverede en fremragende redning nede ved den ene stolpe.

Kampen levede, og spillet bølgede frem og tilbage. Begge hold bød ind med fart og fysik, og niveauet var højt for en U17-kamp. Lidt efter fik Christian Jørgensen frit skud midt for mål, men FCM-angriberen fik ikke nok vinkel på sit spark, der strøg lige op i næverne på Dithmer.

Dobbelt op af Chambo

Bagud 1-0 måtte FCM indtage rollen som det jagtende hold i anden halvleg, mens FCK i højere grad kunne spille på omstillinger.

Det var netop på sådan en mulighed, at angriberen Emile Chambo gjorde det til 2-0 fem minutter inde i anden halvleg – og så begyndte det at stramme til for FCM U17.

Ulvene vedblev med at trykke på, men havde svært ved at få hul på en stærk FCK-defensiv. Anstrengelserne kastede 7-8 hjørnespark af sig, men FCM’erne fik for lidt ud af standardsituationerne, ligesom det kneb med at få skabt de helt oplagte scoringschancer.

Gustav Fraulo kom tættest på en reducering, men hans skud blev rettet af via ryggen af en FCK’er og sneg sig i stedet snert over mål.

Hjemmeholdet havde også deres chancer – ikke mindst på omstillinger, og det lykkedes ikke FCM’erne at så tvivl om, hvor de tre point ville ende.

– En fortjent sejr til FCK i det, der langt hen ad vejen var en lige kamp. Jeg er ærgerlig over, at vi ikke formåede at komme tættere på, men vores udfordringer er de samme, som vi også stod med før kampen – vi mangler at spille chancerne større, og vi skal fortsat have lagt på i gennembruds- og afslutningsspillet, konstaterede Claus Therkildsen fra spillerbussen.

Syv spillere fra U17-truppen er udtaget til de uofficielle nordiske U19-mesterskaber, der afvikles i den kommende uge i Marbella i Spanien. For resten af U17-truppen venter der et udebanemøde mod AGF i DBU Jylland Pokalen på lørdag.

F.C. København U17 – FC Midtjylland U17 2-0 (1-0)

2′ 1-0 Emile Chambo
50′ 2-0 Emile Chambo

FCM U17 (4-3-3): Christian Rust – Simon Kristiansen (79′ Mahdi Babaiasl), Mads Nybo, Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo – Adam Nygaard Andersen, Jonathan Asp, Lasse Overgaard (60′ Mathis Konradsen) – Malte Melin, Valdemar Byskov Andreasen (46′ Jonatan Lindekilde), Christian Jørgensen (73′ Gustav Bjerge).