Akademiet

U19 Ligaen kickstartes i Aalborg: Vi er klar

U19-cheftræner Allan K. Jepsen varmer op til weekendens udekamp i Aalborg. Det bliver et revanchelystent FCM-mandskab, der går ind til foråret med ambition om en topplacering.

15/02/24
Christian Rothausen
Foto: Michel Skånvad

På et mål i dommerens femte tillægsminut, efter at have været en mand i overtal i 30 minutter og med flere gode muligheder for at lukke opgøret undervejs, trak FCM det korteste strå mod RB Leipzig i sidste uges Youth League-playoffkamp på MCH Arena.

YL: Hård skæbne lig med exit

Halvanden uge senere, på lørdag, venter AaB i årets første kamp i U19 Ligaen, og det bliver et revanchelystent FCM-mandskab, som går ind til foråret.

– Som jeg sagde til spillerne på selve dagen, vi røg ud af Youth League; der måtte vi godt være kede af det og have ondt af os selv. Det er menneskeligt, at man får sådan en reaktion. Men allerede to dage efter, til den første træning, skulle vi være videre, siger cheftræner Allan K. Jepsen og fortsætter:

– Det handler om at få slettet den følelse, og det gør man bedst ved at gå ud og træne og gøre sig bedre, så man mindsker risikoen for at komme til at stå med en lignende følelse i maven igen i fremtiden.

FCM ligger på en aktuel 1. plads i rækken, men flere hold i toppen har spillet færre kampe og har dermed mulighed for at overhale Allan K. Jepsens tropper allerede i forårets indledning.

– Vi skal ud at angribe, det er vores stil. Vi er klar over, at det bliver en udfordring at forsvare vores titel som mester, men vi skal bringe os i en position, hvor der er kamp om det til det sidste. Så længe vi holder de andre hold inden for rækkevidde, kan vi gøre det. Fodboldmæssigt skal vi dygtiggøre os på den sidste tredjedel både offensivt og defensivt.

– Jeg ser det som en fordel, at vi allerede har haft én gældende kamp, og det skal vi selvfølgelig udnytte, selvom sidste uge var hård. Spillerne er et godt sted, og de har leveret en rigtig god – og hård – opstart. De har bidt tænderne sammen, og selvom vi tabte efter straffespark til Leipzig, beviste vores præstation, at vi er klar, siger U19-chefen til slut.

Lørdagens dyst spilles på AaB’s anlæg kl. 13.00. Du kan altid holde dig orienteret i U19 Ligaens kampprogram og aktuelle stilling her.

I løbet af foråret venter også endnu en deltagelse i den internationalt anerkendte turnering, Dallas Cup, hvor de ældste akademister er forsvarende mestre, mens man også deltager i en turnering i Holland i slutningen af maj.

Opdatering på truppen

Der er sket en række ændringer i U19-truppen over vinteren.

Venstreback Rasmus Kristiansen har fået ophævet sin kontrakt i FCM og fortsætter i Holstebro Boldklub. Det samme gælder offensivspilleren Marcus Nielsen, som fortsætter i Viborg FF. Midterforsvarer Karamoko Doumbia er stoppet i klubben.

Derudover er den nigerianske midtbanespiller, Obule Sunday Moses, blevet udlejet til Holstebro Boldklub.

På ind-siden er kommet den 17-årige keeper Magnus Skydsgaard Jensen fra Hobro IK.