U19: Mesterklasse i Aalborg

Ondt i håret og badeferie? Ikke rigtigt. FCM U19's nykårede danske mestre vandt onsdag 6-1 ude over AaB.

17/06/21
Karsten Vestergaard

FCM U19 skulle blot bruge tre minutter til at bringe sig foran i onsdagens kamp mod AaB. Mads Hansen sendte et præcist hjørnespark ind i feltet, som Mikkel Tønnesen headede i mål – niende sæsonmål af “Tønne”.

I det hele taget lignede og spillede FCM’erne som det, de er – et mesterhold – og de kunne have bragt sig yderligere foran i kampens indledning.

Efterhånden gik de sort-røde dog ned i kadence, og AaB fik etableret et tryk, der også kastede en udligning af sig. Værterne fik skabt en overtalssituation på den ene kant og kom ned bag FCM-forsvaret.

Herfra blev der slået et indlæg ind i panden på Oliver Ross, der headede bolden ind bag Simon Stampe Madsen, der afløste Valdemar Birksø i buret.

Udligningen vækkede FCM’erne på ny, og i halvlegens sidste kvarter tog de igen styringen. Efter 32 minutter blev Mads Hansen spillet i dybden, og fra en spids vinkel bragede han bolden ind over Theo Sanders ene skulder. Et rigtigt forward-mål af Hansen, der bragte sin sæsontotal op på 16 scoringer.

Syv minutter senere trak gæsterne yderligere fra, da Aral drev bolden frem. Han havde flere afleveringsmuligheder, som AaB’erne forsøgte at lukke ned, men derved gav de Aral tid og plads til selv at drible sig igennem. Han afsluttede soloridtet ved at score til 1-3.

Frisparksmagi af Aral og Lind

Pausen blev brugt på nogle mindre justeringer af presspillet, og hvornår bagkæden skulle henholdsvis falde og skubbe op, og de sidste 45 minutter forløb med udtalt FCM-dominans.

Hjemmeholdet kom frem til meget lidt, og efter knap en time gjorde indskiftede Victor Lind det til 4-1 på en lækker detalje. FCM havde fået frispark uden for feltet, og det tog Aral hurtigt. Han chippede bolden over AaB-muren til Lind, der lobbede bolden over Theo Sander.

En indøvet kombination fra træningsbanen?

– Nej, det var spillerne, der improviserede. Vi vil gerne have, at de selv tager beslutningerne på banen, og det var præcist det, de gjorde i situationen, lød det fra en fornøjet Silberbauer.

For FCM’erne var resultatet uden praktisk betydning, men det kunne man ikke se på indstillingen. De spillede meget koncentreret og lagde et stort tryk på hjemmeholdet.

Tyve minutter før tid opsnappede Aral Simsir et skævt udspark fra Sander i AaB-målet og straffede fejlen med sin anden scoring i kampen. 1-5.

I overtiden satte Victor Lind punktum, da han scorede på en returbold fra Frederik Heiselbergs afslutning. De to spillere har netop forlænget deres kontrakter med klubben, og for Lind var dette hans 18. sæsonscoring, hvilket placerer ham øverst på U19 Ligaens topscorerliste før sidste spillerunde på lørdag.

Med 6-1-sejren lagde FCM U19 nye alen til deres i forvejen frygtindgydende udebanestatistik – 13 kampe har budt på 12 sejre, et nederlag og en målscore på 49-7.

Assistenttræner Michael Silberbauer var da også meget tilfreds med præstationen.

– Vi sikrede os guldet i seneste spillerunde, men det var meget vigtigt for os, at vi også efterfølgende gik ud og præsenterede os selv som et mesterhold. Det må man sige, at vi gjorde, og det er den mentalitet, der gør den her flok spillere så gode. Samtidig er det jo lidt vemodigt, for det her er de sidste to kampe, spillerne får sammen som gruppe, så vi har sagt til dem, at de skal huske at nyde det, fortalte Michael Silberbauer, der også selv drager ud på et nyt eventyr. Han skal være assistenttræner for FC Basels førstehold.

Før det sker, er der dog lige et afdansningsbal med FCM U19. Det ældste akademihold slutter sæsonen på lørdag med en hjemmekamp mod Vejle. Der er kampstart kl. 14.30.

AaB U19 – FC Midtjylland U19 1-6 (1-3)

3′ 0-1 Mikkel Tønnesen (oplæg Mads Hansen)
25′ 1-1 Oliver Ross
32′ 1-2 Mads Hansen
39′ 1-3 Aral Simsir
58′ 1-4 Victor Lind (oplæg Aral Simsir)
70′ 1-5 Aral Simsir
91′ 1-6 Victor Lind

FCM U19 (3-4-3): Simon Stampe Madsen – Simon Ulrich Madsen, John Ndjate, Frederik Christensen – Unwana William Akpan, Danijel Djuric, Oscar Fraulo (82′ Mads Nybo Lauritsen), Mikkel Tønnesen – Aral Simsir, Juan Felipe Gomez Moreno (46′ Frederik Heiselberg), Mads Hansen (53′ Victor Lind).