Førsteholdet

Valdemar Byskov forlænger aftalen med FCM

Valdemar Byskov Andreasen skriver under på en ny treårig aftale med FC Midtjylland. Forlængelsen vækker begejstring hos klubbens sportslige ledelse, som sammen med det 17-årige stortalent nu skal tage ham næste skridt i sin fodboldkarriere.

22/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I torsdags fik Valdemar Byskov debut på FCM’s førstehold, da han blev skiftet ind i 5-1-sejren over Lazio.

Tirsdag spillede han så fuld tid i sæsonens første Future Cup-kamp, hvor den 17-årige offensivspiller kronede en solid præstation af med at komme på måltavlen.

Nu venter en tur med U18-landsholdet, men inden da runder Valdemar Byskov nogle begivenhedsrige dage af ved at underskrive en ny treårig aftale med FCM, hvor han har spillet siden 12-årsalderen.

17-årigt stortalent fik debut: Giver endnu mere blod på tanden

– Vi ser et kæmpe potentiale i Valdemar, som allerede i en ung alder træner fast med førsteholdet, ligesom han er en stor profil på vores stærke U19-hold. Derfor er vi henrykte over, at han har valgt at forlænge aftalen med FCM, og vi tror på, at vi sammen kan være med til at tage Valdemar det næste skridt, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Det er ingen hemmelighed, at vi tror utroligt meget på Valdemar, og vi har ambitioner om, at han en dag skal blive et fast inventar på vores førstehold. Forleden fik han debut mod Lazio, og det vidner om, hvor stort et lys vi ser i ham.

– Valdemar er en teknisk dygtig spiller, som både kan lave mål og assists. Hans flair og adræthed er på et utroligt højt niveau, ligesom hans fodboldintelligens gør, at han ser åbninger og muligheder på banen, som de færreste formår.

Vil tage næste skridt

Valdemar Byskov har en fortid hos både Herning Fremad og Ikast fS, inden turen gik til FCM, da han blev U13-spiller. Forlængelsen vækker stor glæde hos hovedpersonen, som selv har stået på lægterne på MCH Arena som helt ung.

– Jeg vokset op i Herning, så FCM har altid været min klub. Jeg har set klubben udvikle sig, siden jeg var helt lille, og det er specielt for mig at skrive under på en ny kontrakt i min barndomsklub. Jeg har haft en god snak med Albert Capellas, og det er blevet gjort klart for mig, at klubben tror på mig, siger Valdemar Byskov og fortsætter:

– Nu drømmer jeg om at komme ind og spille endnu mere på førsteholdet. Jeg har fået prikket hul på bylden, men skal nu finde ud af, hvad jeg skal gøre bedre og forbedre mig på de punkter. Defensivt skal jeg blive en spiller, man kan stole på i en stor kamp, og det vil jeg arbejde hårdt for at bygge på, fortæller Valdemar Byskov.

Assisterende sportschef Kristian Bach Bak udtrykker ligeledes stor tilfredshed over, at klubben forlænger med en af sine egne talentfulde drenge.

– De unge mennesker er en utrolig vigtig del af vores identitet i Midtjylland, så derfor er den her forlængelse med et af vores største talenter afgørende. Forleden fik han et stort skulderklap ved at komme ind mod Lazio, og nu viser vi som klub, at vi tror på, at Valdemar kan tage det næste skridt ind i seniorfodbolden, siger Kristian Bach Bak.

I denne sæson har den 17-årige offensivspiller optrådt fem gange i U19 Ligaen, hvor det er blevet til fire mål og tre assists. Han er dermed allerede en stor profil på klubbens ældste ungdomshold, som ligger nr. 1 i Danmarks bedste ungdomsrække.