Førsteholdet

– Vi fik en lærestreg, lyder det fra Thomasberg

Thomas Thomasberg reflekterer over torsdagens opgør mod FC Progrès Niederkorn. Cheftræneren er ikke tilfreds med præstationen, hvor det videre avancement krævede forlænget spilletid.

04/08/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

FC Midtjylland fik sig en grim overraskelse torsdag aften i Luxembourg. 2-0-resultatet fra sidste uges opgør på MCH Arena blev smidt over styr, men ikke desto mindre sikrede holdet sig videre avancement i Conference League-kvalifikationen efter forlænget spilletid.

Cheftræner Thomas Thomasberg reflekterer over præstationen nedenfor.

Skal være markant bedre fremover

– Jeg er selvfølgelig glad for, at vi er videre. Men jeg er skuffet over, at vi skulle derhen, hvor vi risikerede at ryge ud. Selvfølgelig skal Niederkorn have cadeau for at give alt, de havde i sig. Men jeg forventer mere kvalitet og kynisme, så vi ikke kommer helt derud.

– Det var en blanding af mange ting fra os, samtidig med at de leverede en høj effektivitet foran mål. Vi må siges at have fået en lærestreg i den første udekamp i sæsonen. Nu kommer der en mere allerede på søndag og så igen i Europa i næste uge, og der skal vi selvfølgelig se markant bedre ud.

– Men når jeg lægger mig på hovedpuden, er det en skuffelse over, at vi skulle helt derud. Jeg er ikke stolt over, at vi ender med at skulle i omkamp for at hive den samlede sejr hjem.

– Jeg synes, vi overtager mere initiativ undervejs, selvom det ikke kan ses på måltavlen. Vi har nogle chancer, og deres målmand hiver et par gode redninger frem. Vi prøver at gøre noget forskelligt; først med et systemskifte, derudover forsøger vi at finde noget mellemrumsspil. Altsammen i jagten på mål, siger cheftræneren.

– Dejligt at se ‘Chili’ få scoret

Indskiftede Edward Chilufya stjal overskrifterne til slut på Stade Municipal, og Thomas Thomasberg er glad for at se zambieren være kampafgørende.

– Det var dejligt at se ‘Chili’ få scoret. Så meget spilletid har han heller ikke fået, og han har også haft lidt skader. Det var fedt at se bolden gå ind, og jeg synes også, han havde andre aktioner, der var lige ved at føre til et eller andet. Det var positivt, at vi fik en spiller ind fra bænken, som var med til at afgøre kampen.

Chilufya efter det forløsende mål: Betyder meget

Overraskende resultater i Europa

Aftenens gyser mod Progrès Niederkorn kommer efter en periode, hvor flere store hold på overraskende vis er røget ud af de europæiske kvalifikationer mod undertippede modstandere.

De seneste resultater – og med aftenens neglebidder in mente – siger noget om marginalerne i europæisk fodbold, fortæller Thomas Thomasberg:

– Fodbold er en lavtscorende sport. Niederkorn dedikerer sig hundrede procent til det, de laver, og det havde de lidt mere held med i dag end i Herning. For nogle år siden spillede de uafgjort hernede mod Rangers, og det viser bare, at der indimellem er nogle procenter i det undertippede holds favør.

– Set over de to kampe er vi det bedste hold målt på både statistikker og chancer, men vi må konstatere, at det er små ting, som er afgørende i den her idrætsgren, vi så godt kan lide, når man selv er undertippet, men modsat får grå hår af, når det forløber som i dag.