Kampprogram

– Vi går fuldt og fast efter sejren

Henrik Jensen er tilbage som assisterende træner. Som optakt til FCK-kampen kan du læse om, hvordan han under kampene analyserer og kommer med inputs til Albert Capellas.

17/09/22
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, der her følger et uddrag af, er en del af søndagens kampprogram, som du kan købe på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

FCM-træner Henrik Jensen er tilbage i den assisterende rolle, efter spanske Albert Capellas er rykket ind som cheftræner. Opgaverne er – som under Bo Henriksen – igen at assistere cheftræneren under kamp og træning.

– Under kampene giver jeg inputs på det taktiske. Jeg ser på modstanderne og vores spil. Kigger på tendenser i spillet og de offensive og defensive mønstre, fortæller Henrik Jensen, som også ses med en iPad ved sin side på trænerbænken.

– Vi har altid et videosignal, som giver et hurtigt overblik, hvis der er tvivl om positionerne, og jeg kan bede vores analysehold om at skære klip, vi kan bruge i pausen. Jeg er også i radiokontakt med Michael Silberbauer (FCM’s anden assistenttræner, red.), som sidder længere oppe på tribunen. Der har han et bedre overblik, og han kommer også med inputs til mig, som jeg kan sende videre til Albert Capellas.

På bænken ved siden af Henrik Jensen sidder også standardtræner Martin Mark, og alt i alt har FC Midtjylland et stort analysehold i gang under samtlige kampe. Det er også tilfældet, når rivalerne fra F.C. København besøger MCH Arena søndag. En kamp, der med tiden er blevet én af de helt store kampe i dansk fodbold.

– Det er jo blevet en evig rivalisering, og i mange år har det været en kamp om mesterskabet mellem de to hold. Det er en kamp, vi som trænere og spillere altid ser frem til, fastslår Henrik Jensen.

En af de helt store kampe

På nuværende tidspunkt er det dog – modsat de fleste af de seneste sæsoner – ikke den absolutte topkamp. Begge hold er kommet hakkende i gang med årets turnering. FCM er ti point efter FC Nordsjælland på førstepladsen, mens F.C. København er otte point bagefter.

– Vi har ikke ramt det ønskede niveau i 3F Superliga. Det skyldes, at vi ikke har været stabile nok i vores spil, indrømmer Henrik Jensen, som for den sags skyld kunne sige det samme om dagens modstander fra F.C. København.

– En af forklaringerne kan være hårde europæiske kampe, hvor vi har skullet spille 3F Superliga kort efter. Men det skal ikke være en undskyldning. Vi vil være med begge steder, og vi skal kunne klare det, fastslår Henrik Jensen.

Den 37-årige assistenttræner forudser nogle spændende 90 minutter søndag aften på MCH Arena. Han kunne godt forestille sig, at der går lidt taktik i opgørets første del på en aften, hvor begge hold har brug for en sejr.

– Vi kommer til at gå hundrede procent efter de tre point, lyder det fra Henrik Jensen.

Skaf billetter til FCM – FCK