Førsteholdet

– Vi jagter alle tre point

Albert Capellas og co. går fuldt og fast efter sejren, når FCM torsdag aften åbner Europa League-gruppespillet på udebane mod Sturm Graz.

08/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Albert Capellas’ FCM-mandskab går ind til alle kampe i jagten på en sejr. Det fortæller den catalanske cheftræner forud for aftenens møde med østrigske Sturm Graz.

– Vi kan slå alle hold. Jeg ser aldrig en kamp tabt, før vi går ind til den. Jeg er altid optimist og håndterer alle kampe med en vindermentalitet, ligemeget om vi møder Sturm Graz, Feyenoord eller Lazio.

– Nogle gange kan modstanderen selvfølgelig være bedre end os, men så længe spillerne giver alt på banen med den rette energi og attitude, tror jeg på, at vi kan sikre os de tre point, siger Albert Capellas.

Sådan lader spillerne op til EL-braget

Torsdagens modstander ligger på en aktuel 3. plads i den østrigske Bundesliga, og Albert Capellas forventer sig en tæt dyst på Stadion Graz Liebenau.

– Jeg forventer masser af energi. Det bliver med al sandsynlighed en åben kamp med masser af dynamik og aggressivitet. Vi skal kunne konkurrere mod Sturm Graz, og vi har holdet til at spille op med dem. Vores trup er så bred, at vi skal kunne præstere, og vi vil gå derud og gøre vores bedste i jagten på de tre point.

Capellas’ idéer

Med 15 dage i cheftrænersædet spiller FCM torsdag den første europæiske kamp under Albert Capellas. Forinden da er det blevet til en sejr på udebane over Brøndby og et nederlag hjemme på MCH Arena til AaB.

– Vi prøver at accelerere processen i jagten på at opbygge holdet. Vi træner og spiller kampe, og vi lærer af vores fejl. Jeg prøver at hjælpe spillerne med at vokse som hold, og jeg håber, de vil lære mine idéer så hurtigt som muligt. Nogle gange kan det tage tid, men jeg ved også, at vi skal præstere fra start, pointerer Albert Capellas.

Den 54-årige cheftræner arbejder ud fra en filosofi, der kræver stor koncentration fra FCM-mandskabet. Det gør sig særligt også gældende i europæisk fodbold, hvor modstandernes kvalitet kan være på et ekstra højt niveau.

– Selvom vi spiller i Europa, kommer vi ofte til at håndtere kampene på samme måde som i 3F Superliga. Jeg forventer altid, at mit hold spiller med høj koncentration, men når vi spiller i Europa, er det måske endnu vigtigere – ellers bliver det svært at få point. Jeg håber, at den europæiske turnering vil medvirke til, at vi vokser som hold.

Europa Jersey 2022

Traditionen tro lancerer FCM også i år en ny Europa-trøje forud for starten på de europæiske gruppespil. Tirsdag så Europa Jersey 2022 dagens lys, og du kan nu købe den online i Ulveshoppen.

– De europæiske aftener på MCH Arena har altid haft noget magisk over sig – og de europæiske trøjer har altid været attraktive for vores fans. I år kommer vi med et stærkt design og en fed fodboldtrøje. Nu skal trøjen leve og forhåbentlig blive en historisk trøje med historiske resultater til følge, siger Tommy Pedersen, merchandiseansvarlig i FC Midtjylland.

Køb trøjen i Ulveshoppen