Førsteholdet

– Vi skal arbejde mere som en samlet enhed

Henrik Dalsgaard sætter ord på sin debut og ser frem mod tirsdagens CL-opgør mod Celtic.

18/07/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Forud for den netop igangsatte sæson kom Henrik Dalsgaard til FC Midtjylland efter fire år i Brentford.

Fredag fik Dalsgaard sin debut i FCM-trøjen efter den måned lange opstart, hvor han spillede 90 minutter på højre back, da OB vandt 2-1 på MCH Arena.

– Det var fint at få debut. Det er det, man har arbejdet for i løbet af opstarten. Men det var en rodet affære, hvor vi slet ikke ramte niveau i 1. halvleg, siger Henrik Dalsgaard om debuten.

– I 2. halvleg finder vi lidt af det, vi skal, får presset dem langt tilbage og skabt nogle fine chancer, men vi må selvfølgelig aldrig tabe sådan en kamp, uddyber debutanten.

Dalsgaard lægger ikke skjul på, at der skal forbedringer til hurtigst muligt.

– Det er ikke en skandale at tabe en fodboldkamp, men det er klart, at vi skal rejse os. Vi må ikke starte de næste kampe på samme måde som mod OB. Der skal vi have et andet udtryk fra første fløjt, lyder det fra Henrik Dalsgaard.

Den 31-årige back markerede sig med et par gode sideskift, power i duelspillet og klogt forsvarsspil i flere situationer i fredagens opgør mod OB, hvor han spillede sin første 3F Superliga-kamp siden 2016.

Champions League-kvalifikation venter

Næste opgave for FC Midtjylland er 2. runde i Champions League-kvalifikationen, hvor Celtic er den første af potentielt tre modstandere på vejen ind i det forjættede land.

Første opgør er på udebane, og her skal spillet med bolden være mere simpelt.

– Vi skal arbejde mere som en samlet enhed, og så skal vi ganske enkelt være bedre på kuglen. Jeg tror, vi skal spille mere simpelt i stedet for at slå den gyldne lange aflevering hver gang, lyder den korte analyse fra højrebacken.

I sidste sæson var FCM med i Champions League for første gang i klubbens historie, og det er også målet at komme i gruppespillet endnu engang.

– Når vi er med i Champions League-kvalifikationen, er det selvfølgelig vores mål at komme i gruppespillet. Vi spiller jo for at vinde og gå videre, uanset hvem vi møder. Så må vi se, hvor vi står om en måneds tid, men i første omgang er fokus på mødet med Celtic, pointerer Henrik Dalsgaard.

FCM skal vinde tre kvalifikationsrunder for at komme i gruppespillet i Champions League. Lykkes det ikke, er der flere europæiske muligheder med Europa League og Conference League.

Vejen til Europa

Tirsdagens udebanekamp mod Celtic er det første af to opgør i denne kvalifikationsrunde. Der er returkamp på MCH Arena onsdag ugen efter.

– Der er ingen tvivl om, at vi skal levere en mandfolkeindsats. Det er jo en vigtig opgave. Celtic kommer helt sikkert med 110 i timen på hjemmebane, så vi skal være klar fra start. Det bliver en god kamp, som vi glæder os til, afslutter Henrik Dalsgaard.

Der er kampstart på Celtic Park tirsdag aften kl. 20.45 dansk tid.