Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

– Vi skal ikke være bange for at mose igennem

Ordene kommer fra Erik Sviatchenko på dagens pressemøde forud for kampen mod Ajax. Også Brian Priske giver sit syn på modstanderen og resten af gruppespillet.

24/11/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Som sædvanligt forud for Champions League-kampene var der her til eftermiddag pressemøde forud for onsdagens opgør mellem Ajax og FC Midtjylland.

Cheftræner Brian Priske og anfører Erik Sviatchenko deltog på pressemødet, der foregik både fysisk og virtuelt.

Erik Sviatchenko er som altid selvtillidsfuld og tror på FC Midtjyllands chancer, men er selvfølgelig klar over, at det kræver en toppræstation.

– Selvtilliden er ret stor på baggrund af den kamp, vi spillede sidst. Udover de første 10-20 minutter var vi fint med, og det skal vi have i hovederne, når vi går ind til kampen. Vi skal ikke være bange for at mose igennem. Vi har niveauet til det, vi har muligheder foran os, og vi har evnerne til det, og det har vi bevist tidligere, pointerer Erik Sviatchenko.

Forsvarsspilleren fremhæver et par nøgler til sejr.

– Vores fysik er først og fremmest et våben. Både organisationen i vores defensiv og fysik bliver vigtigt, men også den anden vej. Vi så jo også, at der var muligheder for at skabe chancer mod dem. Det handler selvfølgelig om at spille hurtigt på det her niveau. Og så håber jeg også, at vi kan minimere chancerne imod, så vi hele tiden lever i kampen, bemærker Sviatchenko med henvisning til Ajax’ to tidlige mål på MCH Arena.

Heller ikke Brian Priske lægger skjul på, at der skal en god indsats til for at hente et resultat.

– Det kræver en stor præstation af os. Over 90 minutter skal vi være helt tæt på, hårde i duellerne og kompakte i forhold til vores afstand mellem hinanden uanset, om vi presser højt eller forsvarer os, forklarer Brian Priske og uddyber:

– Vi har selvfølgelig evalueret kampen mod Ajax – ligesom alle andre kampe – så vi er godt rustet. Jeg har sagt det nogle gange, men vi tilpasser os nogle nye niveauer hele tiden, og de her spillere har været gode til at tilpasse sig, hvad der påkræves af dem. Når de går ind på tæppet i morgen, er det et Midtjylland-hold, der ved, hvad det handler om fra start til slut

Halvvejs i gruppespillet

Morgendagens kamp mod Ajax er den fjerde i gruppespillet, hvor FC Midtjylland stadig har sit første point til gode.

Derfor var det også et tema på pressemødet, hvordan FCM-lejren ser på mulighederne for at få det i de omvendte opgør.

– Selvfølgelig vil vi vinde, og selvfølgelig vil vi have nogle point. Overordnet set er vi oppe mod nogle svære modstandere i en hård gruppe. Vi vidste godt, at det ville blive vanskeligt at hente point. Som newcomers i Champions League kræver det noget tilpasning, siger Brian Priske, men slår fast:

–- Jeg tror på, at vi har kvaliteterne til at hive point hjem. Hvor mange det så bliver, må tiden vise, men jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til de sidste tre kampe.

Følg kampen

Ajax – FCM spilles onsdag kl. 21.00. Du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay eller følge det i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Som altid er der stor indsigt i kampen ved at følge med i matchcenteret på fcm.dk og i FCM-appen med blandt andet Expected Goals, Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Matchcenter Ajax – FCM