Førsteholdet

– Vi skal tage ved lære af den her oplevelse

Ifølge Henrik Jensen mødte FCM et topklassemandskab, som særligt i første halvleg var ekstremt effektive.

03/08/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

FCM tabte tirsdag aften med 4-1 til Benfica på Estádio da Luz. Forud for kampen var ‘Ulvene’ undertippede, og undervejs i opgøret så Henrik Jensen en portugisisk modstander med høj kvalitet.

Benfica var en for stor mundfuld i Portugal

– Vi spillede mod et rigtig godt hold. De har spillere i topklasse, og de var i kvartfinalen i Champions League sidste sæson. Vi vidste, det ville blive en svær opgave, og vi klarede det første kvarter godt. Vi havde kort afstand mellem vores spillere og fik de kontramuligheder, vi havde håbet på, siger Henrik Jensen og fortsætter:

– Pludselig viste de ét øjebliks skarphed, og så stod det 1-0. I første halvleg var Benfica ekstremt effektive. De scorede tre mål på ikke særligt store chancer, og det siger noget om deres gode spillere.

– Man kan altid sige, at vi lavede fejl ved målene, men jeg ser det mere som om, at Benfica viste deres kvalitet i de situationer.

Forbedringer før tirsdag

I anden halvleg kom FCM bedre med i kampen, og med ti minutter igen fik Pione Sisto reduceret for midtjyderne.

– I anden halvleg var vi nødt til at gøre noget, så vi ændrede vores formation og spillede både med en angriber og en 10’er. Det var positivt, at vi fik et par chancer og et mål i anden halvleg, selvom Benfica selvfølgelig også skulle have scoret flere med tanke på deres chancer, siger Henrik Jensen.

Ifølge Henrik Jensen handler det nu om at lære af oplevelsen, således at FCM kan yde Benfica bedre modstand i returopgøret.

– Vi spillede mod et tophold, der spiller i et meget højt tempo. Vi havde succes i nogle dele af vores spil, mens vi ikke lykkedes i nogle andre aspekter. Vi er nødt til at tage ved lære af det her og gøre det endnu bedre næste tirsdag. Det er det eneste, det handler om. Vi vil analysere den her kamp, lave en ny gameplan og eksekvere den på bedst mulig vis. Lad os se, hvad der sker, men selvfølgelig bliver det utroligt svært.

Returopgøret i Champions League-kvalifikationens 3. runde finder sted næste tirsdag på Cepheus Park i Randers.