Førsteholdet

– Vi ved, hvor vi kan ramme Benfica

FC Midtjylland er godt forberedte på morgendagens møde med SL Benfica, fortalte Henrik Jensen på aftenens pressemøde.

01/08/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I morgen kl. 21.00 gæster FCM den portugisiske traditionsklub SL Benfica på Estádio da Luz i Lissabon.

Forud for kampen satte midlertidig cheftræner, Henrik Jensen, ord på den sidste uge, der har budt på både op- og nedture i FCM-lejren.

– Det har været en meget emotionel uge. Vi spiller 120 minutter nede i Larnaca og får kæmpet os igennem den. Lægger man så alt det med Bo (Henriksen, red.) oveni, har det været rigtigt emotionelt, sagde Henrik Jensen i forbindelse med aftenens pressemøde på Estádio da Luz og fortsatte:

– I fodboldens verden er det dog sådan, at man hurtigt må omstille sig på en ny hverdag, og der har alle i teamet og spillertruppen været helt outstanding til at støtte op om det her.

Verdensmestre i forberedelse

FCM går ind til tirsdagens opgør som undertippede. Henrik Jensen lagde vægt på, at forberedelse bliver afgørende i jagten på videre avancement i Champions League-kvalifikationen.

– Vi skal være godt forberedte. Vi kender de styrker, Benfica har, og vi ved, hvor vi har en chance for at ramme dem. Vi er selvfølgelig en mindre klub end Benfica, men vi går efter at være verdensmestre i forberedelse. Hele vores analyseteam har været outstanding i den her proces, og vi er så forberedte, som man kan være.

– Selvfølgelig er Benfica favoritter, og presset er på dem. Klubben har stolte traditioner, gode spillere og en fantastisk træner. I dansk fodbold har vi dog skabt mirakler før, og jeg kan selv huske nogle stykker. Det vigtigste for os er, at vi fortsat har noget at spille for, når vi tager imod dem om en uge. Jeg ved, hvad vi kan præstere i Danmark.

Hvem er Benfica? Et kig på tirsdagens modstander

Modsat FCM har Benfica endnu ikke startet sin sæson i den portugisiske liga. Holdet har i stedet brugt den seneste periode på at spille træningskampe, hvor det er blevet til fem sejre ud af fem mulige.

– Vi har en lille fordel i, at vi er startet ligaen og allerede har spillet et par kampe. Men når jeg ser Benficas træningskampe, har de gjort det godt og vundet dem alle. Selvfølgelig er det godt, at vi allerede har spillet betydningsfulde kampe, men jeg ved ikke, om det er en fordel for os, pointerede Henrik Jensen.

Bliver ikke vist på dansk tv

Desværre bliver tirsdagens dyst på Estádio da Luz ikke vist på dansk tv. FCM’s kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, fortæller følgende om den beslutning:

– Viaplay Group er ofte gået rigtigt langt i forhold til at sikre danske kampe på udebane til glæde og gavn for de danske fodboldseere, men denne gang har prisen fra de portugisiske rettighedshavere tilsyneladende været alt for høj.

I stedet er det muligt at følge kampen gennem FCM’s liveopdateringer på Twitter. Det er også muligt at dykke ned i kampens forløb ved at følge med i matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen. Her får du live statistikker som Expected Goals samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Efter kampen følger højdepunkter på FCM’s platforme.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play