Førsteholdet

Victor Bak om første startplads og det ene point

Victor Bak fik mandag sin første startplads i FC Midtjylland, da det blev til 0-0 i Aalborg. Læs defensivspecialistens refleksioner oven på oplevelsen nedenfor.

07/03/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Selvom der ikke var meget positivt at skrive hjem om mandag i Aalborg, kunne Victor Bak bryste sig af én særlig ting; forsvarstalentets første startplads i FC Midtjylland.

Den tidligere IF Nordthy-ungdomsspiller kom til klubben som U13-spiller, og han har sidenhen taget vejen op gennem FCM-akademiet, inden han i efteråret var på udleje i Hobro IK. Nu er han en fast del af den midtjyske førstehold, hvor han i går spillede 82 minutter på udebane mod AaB.

En hård og kold aften for det midtjyske mandskab, der spillede 0-0 på Aalborg Portland Park.

– Vi gav AaB for meget overtag og dermed også for meget håb, og det var ikke planen. Vi kom efter det i 2. halvleg, men generelt var vi ikke skarpe nok, sagde Victor Bak efter kampen og fortsatte:

– Det er ærgerligt, at vi ikke fik mere med fra Aalborg. Vi er et hold, som skal spille med i toppen, men det viste vi ikke i dag. AaB kunne lige så godt have vundet baseret på de chancer, de havde.

Begivenhedsrig nullert i Aalborg

Alligevel udtrykte den 19-årige venstreback stor glæde over endelig at spille fra start for første gang.

– Det er bare fedt at være en del af startopstillingen. Nu har jeg fået et par indhop på det seneste, så det var sindssygt rart endelig at få startdebuten og mærke, hvordan det føles. Det er en anden mentalitet, man går ind til kampene med, så det var stort at opleve, fortalte Victor Bak.

Gårsdagens uafgjorte resultat er også en presbold til holdet forud for søndagens hjemmekamp mod Lyngby. Victor Bak og resten af holdkammeraterne er heller ikke i tvivl om, hvad der kræves om fem dage på MCH Arena.

– For os handler det altid om tre point. Det er lige meget, hvordan vi får dem. Om vi vinder 1-0 eller 3-0 er underordnet. Det handler om sejren, og det bliver også tilfældet mod Lyngby, lød det fra Victor Bak.

Den tidligere akademist står hidtil noteret for fem kampe i Midtjylland-førsteholdstrøjen, hvor han sammenlagt har spillet 221 minutter. Han fik debut den 22. maj 2022 i en 3F Superligakamp mod Randers, som FCM vandt med 3-2.