Førsteholdet

Blik på de udlejede FCM’ere #4

Det er blevet tid til et nyt afsnit i serien, der har fokus på de udlejede FCM-spillere. Topscorer i Fredericia, Christian Tue Jensen, fortæller om sin sæson indtil videre.

03/04/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

16 FCM-spillere er i øjeblikket lejet ud. Én af dem er tidligere akademispiller Christian Tue Jensen, der slår sine folder i FC Fredericia i 1. division.

Her er det indtil videre blevet til 19 kampe og 7 scoringer for offensivspilleren, og det gør ham til topscorer i 1. divisionsklubben.

– Der har været en del op- og nedture. Vi startede rigtigt godt i de første 10-11 kampe, inden resultaterne gik lidt ned af bakke igen. Vi nåede med i top 6 til sidst, og det var jo vores målsætning, fortæller Christian Tue Jensen.

Efter en svær begyndelse på 2021 fik Fredericia sikret en plads i top 6 og oprykningsspillet i de sidste par kampe. Tue ser frem til de kommende ti kampe, selvom oprykning til 3F Superliga bliver svært at nå.

– Vi har fokus på os selv og kommer til at tage slutspillet kamp for kamp. Der bliver en masse fede opgør mod nogle gode hold, og så må vi se, hvor langt vi kan drive det, lyder det fra den tidligere akademispiller.

Christian Tue Jensen har været afgørende for Fredericias plads i top 6 med et par fine scoringer.

– Jeg har udviklet mig meget, vil jeg sige. Hvis man kigger på de første kampe og kampene nu, har jeg fået en større rolle på holdet, hvor jeg har kunne vise, hvad jeg er god til. Altså at skabe chancer og score nogle mål, påpeger den 21-årige offensivspiller.

Sæsonen før denne var Tue på leje i Brentford, og den store forskel er betydningen af kampene.

– I Brentford spillede jeg primært på U23-holdet, hvor vi ikke spillede så mange turneringskampe. Det er noget helt andet i 1. division, når der er tre point på spil hver eneste gang. Det er klart, at det har hjulpet meget på min udvikling. Alt i alt har det været en god sæson indtil videre, opsummerer Tue.

Christian Tue Jensen har kontrakt med FCM, men han har ikke travlt med at lægge sig fast på fremtidsplanerne:

– Lige nu har jeg bare fokus på Fredericia og de ti sidste kampe i sæsonen. Så må vi se på, hvad der sker efterfølgende, afslutter Christian Tue Jensen.

Tue har selskab af en håndfuld flere FCM’ere i Fredericia. Elias Rafn Olafsson vogter målet, mens Tobias Anker spiller i midterforsvaret. På midtbanen har klubben fra Trekantområdet de to dynamoer Raphael Nwadike og Oliver Sørensen.

1. division har samme struktur som 3F Superliga, hvor der venter Fredericia et hæsblæsende oprykningsspil. De har dog 17 point op til oprykningspladserne forud for de sidste ti kampe.

Første opgave i oprykningsspillet for Fredericia er 2. påskedag, når de tager imod Esbjerg. Den kamp kan følges kl. 14.00 på Viaplay ligesom resten af kampene i 1. division.

Fit Joel Andersson glæder sig til Mesterskabsspillet

Overlevelseskamp i 3F Superliga

Victor Torp har gennem hele sæsonen markeret sig med stærkt spil og flotte mål for Lyngby. Efteråret var præget af mange nederlag, men efter vinterpausen har De Kongeblå fået skrabet mange flere point sammen og har nu kun fire point op til Vejle for at overleve.

Sværere ser det ud for AC Horsens, som er yderligere otte point bag Lyngby. Her gælder det for de udlejede Nikolas Dyhr, Casper Tengstedt og Søren Reese om at komme godt i gang med nedrykningsspillet.

Offensivspilleren Casper Tengstedt har været i Horsens i hele sæsonen og har spillet 18 kampe med to mål til følge. I januar fik han selskab af Nikolas Dyhr og Søren Reese på holdet, og de to forsvarsspillere har spillet mere eller mindre alle kampe siden da.

Samme situation står Sebastian Buch i med Skive, som også kæmper for overlevelse i 1. division. Den unge offensivspiller har dog været ukampdygtig i 2021’s hidtidige kampe, som har resulteret i, at Skive har to point op til overlevelse i en tæt bundstrid.

Gloire Rutikanga kæmper til gengæld for oprykning til 1. division med Thisted FC. De er to point fra oprykningspladsen med ti resterende kampe.

På græs i udlandet

I januar blev Bozhidar Kraev udlejet til Famalicao for resten af den indeværende sæson. Her har bulgareren spillet syv kampe i den bedste portugisiske række, hvor Famalicao er en del af en ekstremt tæt bundstrid.

Manjrekar James rejste også sydpå i januar. Her var destinationen for den resterende del af sæsonen Grækenland, hvor han indtil videre har spillet ni kampe i midterforsvaret hos Lamia i den bedste græske række.

Mayron George har fået gang i målscoringen i Pau i Ligue 2 i Frankrig. Angriberen har nettet tre gang i seks kampe siden januar. Det samme gør sig gældende for David Akintola i Tyrkiet. Han har scoret syv gange i sine 27 kampe for Hatayspor.

I League 1 i England kæmper Rasmus Nicolaisen for oprykning med Portsmouth. Midtstopperen fra Aulum har optrådt 21 gange for den sydengelske klub.

Midtjyske EM-målscorere melder klar til mesterskabsjagt

Overblik

De 16 udlejede spilleres aftaler løber alle indtil afslutningen af den indeværende sæson.

Victor Torp – Lyngby BK – 23 kampe, 8 mål siden august
Nikolas Dyhr – AC Horsens – 8 kampe, 0 mål siden januar
Casper Tengstedt – AC Horsens – 18 kampe, 2 mål siden august
Søren Reese – AC Horsens – 9 kampe, 0 mål siden januar
Tobias Anker – FC Fredericia – 13 kampe, 0 mål siden august
Elias Rafn Olafsson – FC Fredericia – 20 kampe, 3 clean sheets siden august
Oliver Sørensen – FC Fredericia – 1 kamp, 0 mål siden januar
Christian Tue Jensen – FC Fredericia – 19 kampe, 7 mål siden august
Raphael Onyedika Nwadike – FC Fredericia – 19 kampe, 2 mål siden august
Sebastian Buch – Skive IK – 18 kampe, 0 mål siden august
Rasmus Nicolaisen – Portsmouth – 21 kampe, 1 mål siden august
Manjrekar James – Lamia – 9 kampe, 1 mål siden januar
Bozhidar Kraev – Famalicao – 7 kampe, 0 mål siden januar
David Akintola – Hatayspor – 27 kampe, 7 mål siden august
Mayron George – Pau – 6 kampe, 3 mål siden januar
Gloire Rutikanga – Thisted – 17 kampe, 0 mål siden august