Førsteholdet

– Fansene giver os de sidste procenter

Thomas Thomasberg evaluerer på søndagens 2-0-udesejr på Aalborg Portland Park.

21/05/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Efter slutfløjt i Aalborg kommenterede cheftræner Thomas Thomasberg på 2-0-udesejren over AaB. Tre point, der faldt på baggrund af en række farlige midtjyske omstillinger, mens man i den anden ende ikke tillod ét eneste skud mod eget mål.

FCM blev hjulpet på vej med støtte fra mere end 700 fremmødte udebanefans på en god weekend, hvor U19-holdet desuden kunne lade sig krone som landets bedste akademihold dagen forinden.

Læs Thomas Thomasberg forholde sig til det hele nedenfor.

Mere kvalitet på kuglen

– Jeg kan godt lide at have et hold, der arbejder hårdt for tingene. Det fik jeg set i dag. Vi holdt AaB væk fra de store chancer, og selvom de havde bolden en del, forsvarede vi os rigtig fint, siger Thomas Thomasberg og fortsætter:

– Men jeg havde ønsket mig mere kvalitet i vores boldomgang. Havde vi sat lidt flere afleveringer sammen, kunne vi have straffet AaB endnu hårdere på omstillinger eller tvunget dem til at trække sig tilbage noget oftere. Omvendt fik vi sat nok angreb sammen til at få de to scoringer.

– For mig handler det ikke om, at vi skal have bolden hele tiden. Men jeg synes, vi skulle have gjort mere ved den, når vi havde den. Vi kunne have forbedret en del ved at være lidt skarpere i de første to-tre afleveringer.

Fantastisk opbakning

– Det er fedt. Jeg må konstatere, at når vi har været i Odense, Horsens, Lyngby og heroppe i dag… Der er en fantastisk opbakning. Vi kan mærke fansene, vi kan høre dem, og det er fedt, at støtten er så talstærk. Det giver os de sidste procenter, og det er en fornøjelse, lyder det fra FCM-cheftræneren.

Solid arbejdsindsats førte til sejr i Aalborg

Landets bedste U19-hold

– Flere af de her drenge træner med førsteholdet, og mange af dem er også en fast del af vores trup. Det betyder meget for klubben, at vi er rigtig dygtige på ungdomsniveau og tilmed de bedste i U19-rækken. Det glæder mig meget, at vi kunne gøre det færdigt i går og blive mestre.

– Alt i alt må man konstatere, at det har været en god FCM-weekend, noterer Thomas Thomasberg sig.

U19 er danske mestre