Klubben

Forbedret fodboldoplevelse for kørestolsbrugere

FC Midtjylland har i løbet af vinteren foretaget en række opgraderinger af MCH Arena, der skal forbedre stadionoplevelsen for fansene. Dette gør sig også gældende for de Midtjylland-fans, der er kørestolsbrugere, da en helt ny kørestolsplatform står klar på eToro-tribunen.

29/04/21
Daniel Borg Østerby
Foto: Getty Images

Man kan nu endelig overvære 3F Superliga-bold på de danske fodboldstadions igen. For FCM-fans betyder det yderligere, at man kan se frem til en bedre stadionoplevelse grundet flere opgraderinger af MCH Arena.

Nyt Wi-Fi og lydsystem på stadion

Alle opgraderinger har betydning således, at alle tilskuere får den mest optimale oplevelse af kampene på stadion. En af opgraderingerne får dog særlig stor indvirkning på, hvordan FCM-fans, der sidder i kørestol, kommer til at opleve hjemmekampene fremover.

På eToro-tribunen er der således blevet etableret en kørestolsplatform, hvor det bliver betragteligt bedre for kørestolsbrugere at overvære kampene på stadion. Området giver dette fansegment de bedste rammer for en ideel stadionoplevelse.

Faciliteterne opgraderes til internationalt niveau

De forbedrede tiltag for kørestolsbrugere vækker glæde hos Marketing- og Supportdirektør i FC Midtjylland, Preben Rokkjær:

– Det betyder meget for os som klub at kunne give alle vores fans den bedste følelse og oplevelse, når de er på stadion til vores hjemmekampe. Det gælder alle segmenter af vores fangruppe, så derfor er det selvsagt en stor glæde at kunne opgradere rammerne for de af vores fans, som er kørestolsbrugere.

Bedre udsyn og færre forstyrrelser

Det er særligt to elementer af fodboldoplevelsen, som forbedres af den nye platform: Overblik over banen og bedre plads, så man ikke generes.

– Førhen har kørestolsbrugere siddet på gangarealet ved sponsorpladserne. Det nye område giver den fornødne plads, der gør, at både kørestolsbrugeren samt ledsageren får en uforstyrret fodboldoplevelse, hvor man ikke hele tiden bliver generet af folk, der går forbi, fortæller Preben Rokkjær.

Den nye platform vækker også begejstring hos Jørgen Bundgaard, som selv er kørestolsbruger. For ham har forbedringen været lidt af en hjertesag, fordi han har et stort ønske om, at børn, der sidder i kørestol, skal have muligheden for at opleve fodboldkampe på stadion uden problemer.

– Den nye platform gør, at man meget bedre kan se banen, hvor det tidligere var begrænset – særligt ved store chancer, hvor folk foran vores pladser – naturligvis – rejste sig op. Derfor er kørestolsplatformen en stor forbedring for os. Nu skal vi sprede de gode nyheder, så flere kørestolsbrugere kommer på stadion, fortæller Jørgen Bundgaard.

Der er plads til 20 kørestolsbrugere inklusiv ledsagere i det nye område.