Førsteholdet

– Jeg så en energi og sult efter at bevise sig

Cheftræner Thomas Thomasberg og målscorer Frederik Heiselberg giver deres syn på fredagens 3-1-sejr over OB.

02/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Fredag aften blev det til en flot sejr over OB på Nature Energy Park i Odense. Gæsterne dominerede store dele af opgøret og stod noteret for en xG på 3,06, 30 afslutninger – 10 af disse på mål – og tre vigtige point efter slutfløjt.

Nedenfor sætter cheftræner Thomas Thomasberg og den 20-årige angriber Frederik Heiselberg, som scorede sit første officielle mål i Midtjylland-trøjen, ord på sejren.

Thomasberg: Vi skal fortsætte

– Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente spillemæssigt, eftersom vi skiftede formation, og flere spillere først kom sent hjem fra landsholdspause. Jeg var positivt overrasket over det antal chancer, vi kreerede i både åbent spil og på dødbolde. Jeg så samtidig en energi og en sult efter at bevise, der stadig er et rigtig godt hold og nogle dygtige fodboldspillere her.

– Power og energi havde været det vigtigste fokuspunkt inden kampen, men jeg synes også, der kom meget godt fodboldspil ud af det. Vi havde bedt holdet om at spille direkte i dag, og på den konto så jeg nogle flotte angreb. Vi scorede jo egentlig for få mål i forhold til det antal chancer, vi skabte.

Juninho efter sejren: Glad for at kunne hjælpe holdet

– Jeg håber, vi kan fortsætte med de her ting fremover, og forhåbentligt bliver det også endnu bedre, jo mere vi lærer hinanden at kende. Selvfølgelig vil man gerne lukke sådan en kamp her tidligere, men det viser en god mental reaktion, at vi bliver ved med at gøre de samme ting over alle 90 minutter.

– Hvis vi kan holde det her kørende til de kommende kampe i forhold til den måde, vi producerer chancer på, vil jeg være rigtig glad. Det er ikke en selvfølge og kræver hårdt arbejde

Heiselberg: Fantastisk at få hul på bylden

– Det var fantastisk at score, og noget jeg har gået efter et stykke tid. Så endelig at få hul på den byld er rigtig rart, fortæller Frederik Heiselberg om sit mål og siger derefter følgende om den store dobbeltchance, han brændte undervejs i første halvleg:

– Jeg fornemmede, at forsvarsspilleren ville gå ned, så jeg prøvede at chippe den over ham. Jeg ved ikke, om jeg tøvede lidt for meget. Returbolden blev også skidt, så det var ikke mit bedste moment, men det skal jeg nok overleve, så længe vi vandt.

– Når vi står her med 3-1, er det fantastisk, men da den kun stod 2-1, og der var seks minutters overtid, havde jeg en del nerver på, fordi så kunne afbrænderen have blevet dyr.

– Mine kompetencer er at være i boksen og holde fast i bolden. Det forsøgte jeg at bringe ind i kampen. I dag gik vi over til en 4-4-2, og på grund af landsholdspausen har der ikke været den helt store taktiske gennemgang. Fokuspunktet var at bringe vilje og power, og det synes jeg, vi lykkedes med.

Skaf billet til næste hjemmekamp