Kyniske U19 storsejrede i forårspremieren

Gustav Christensen fortsatte den vilde målform fra efteråret, da han scorede fem mål i forårspremieren mod SønderjyskE.

26/02/23
Kasper Petersen

FC Midtjyllands U19-hold fik hurtigt valuta for det hårde arbejde fra opstarten, da SønderjyskE gæstede EDC Arena i forårspremieren.

Pontus Texel sendte en diagonal bold i bagrummet til Gustav Christensen, som tæmmede kuglen og prikkede den roligt forbi en fremadstormende målmand. 1-0 til FC Midtjylland efter 12 minutter.

Blot tre minutter senere blev føringen fordoblet. Gustav Fraulo sparkede et præcist hjørnespark ind i pandebrasken på Mads Nybo, som klogt headede bolden ned i jorden, hvilket sørgede for at den sønderjyske keeper måtte hente bolden ud af målet for anden gang på få minutter.

Og rækkens førerhold hvilede ikke på laurbærerne. I det 24. minut erobrede Jamiu Musbaudeen bolden på banens midte, og det defensive midtbaneanker afleverede hurtigt ud til en fri Gustav Christensen på venstrekanten, der afdriblede målmanden og trillede bolden ind i det tomme mål.

Tre minutter senere blev det også 4-0 til hjemmeholdet. Et godt hjørnespark faldte ned til Mads Nybo som sikkert sparkede bolden i netmaskerne. Den venstrebenede stopper forlængede i indeværende måned sin kontrakt med FCM, og lørdag kvitterede han for tilliden med to fine mål.

Mads Nybo Lauritsen underskriver ny aftale

Før pausen fuldendte Gustav Christensen sit hattrick. Et glimrende indlæg fra højre side af Pontus Texel blev flugtet ind i venstre målhjørne af den brandvarme, lokale skarpretter, som dermed sikrede sæsonens fjerde hattrick i blot 14 kampe.

Efter pausen blev Gustav Christensen ved med at imponere. Blot to minutter inde i 2. halvleg dukkede Christensen op på bagstolpen efter et flot indlæg af Jonathan Lind. FCM-topscoreren styrede bolden i mål til stillingen 6-0.

I det 53. minut fik gæsterne reduceret. Sebastian Escobar Jensen sparkede på mål fra kanten af feltet, og forsøget sneg sig akkurat forbi Mark Ugboh i det midtjyske bur.

Fem minutter senere var Gustav Christensen nok en gang på pletten. Daniel Freyr Kristjannson servicerede U19 Ligaen-topscoreren med et sublimt indlæg. En sådan bold til Christensen er efterhånden lig med et mål. Med et hovedstød op i nettaget til stillingen 7-1 noterede Christensen sig for sæsonmål nummer 24 i blot 14 kampe.

Med otte minutter igen fik sønderjyderne et trøstemål, da Benjamin Tabrizi-Birkebæk scorede på et flot langskud.

Det blev også kampens sidste scoring, og dermed sikrede U19-mandskabet sig revanche for den ene kikser, der fandt sted i efteråret mod netop SønderjyskE. En præstation der naturligvis var tilfredsstillende, udtalte cheftræner Kenneth Andersen efter slutfløjt.

– Det er selvfølgelig virkelig fedt, at vi starter foråret ud på præcis samme måde, som vi afsluttede efteråret. Når man vinder med fem og scorer syv gange, er det klart, at man lykkes med mange ting. Der er naturligvis også ting, vi gerne vil finjustere, men det er henne i småtingsafdelingen ovenpå sådan en præstation, fortalte en smilende cheftræner.

– Dejligt at se Gustav fortsætte sin målform ind i det nye år, men også stor cadeau til hans holdkammerater, der får bragt ham i situationer hvor han kan vise sine kvaliteter. Det var en virkelig god holdpræstation, vi indledte foråret med her, men når en enkelt spiller scorer fem mål, fortjener han selvfølgelig ros, sagde Kenneth Andersen videre.

To debutanter

I lørdagens kamp fik de fremmødte på EDC Arena mulighed for at se to nye spillere i ulvedragten. Den norske U17-landsholdsspiller Edvard Sundbø skiftede i vinters til FC Midtjylland efter at have imponeret til De Nordiske Mesterskaber og fik i lørdagens kamp debut, da han startede inde på den centrale midtbane.

Ligeledes fik den offensive nigerianer, Isa Musa, også debut efter sit skifte fra den strategiske samarbejdspartner i Nigeria, FC Ebedei. Deres nye cheftræner sagde følgende om de to debutanter:

– Jeg synes, begge spillere er faldet rigtigt godt til. Edvard har været med i hele opstarten og går rigtigt fint ind i spillet i dag, mens Isa Musa bliver kastet lidt for løverne, da han kun har trænet med holdet to gange, så der lidt at lære endnu. Men det er to spændene spillere, vi ser frem til at arbejde med, fortæller Kenneth Andersen.

FC Midtjylland henter stærk angriber i FC Ebedei

Næste opgave for U19 Ligaens førerhold er næste lørdag i en udekamp mod Brøndby IF på den københavnske vestegn.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 7-2 SønderjyskE U19 (5-0)

12′ 1-0 Gustav Ørsøe Christiensen
15′ 2-0 Mads Nybo Lauritsen
24′ 3-0 Gustav Ørsøe Christiensen
27′ 4-0 Mads Nybo Lauritsen
39′ 5-0 Gustav Ørsøe Christensen
47′ 6-0 Gustav Ørsøe Christensen
53′ 6-1 Sebastian Escobar Jensen
58′ 7-1 Gustav Ørsøe Christensen
82′ 7-2 Benjamin Tabrizi-Birbebæk

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Pontus Texel (68′ Adam Andersen), Mads Nybo, Mikkel Fischer, Daniel Freyr Kristjánsson – Jamiu Musbaudeen, Gustav Fraulo, Edvard Sundbø (61′ Heini Sørensen) – Jonathan Lind (61′ Isa Musa), Julius Voldby, Gustav Ørsøe Christensen (61′ Malte Melin).