Førsteholdet

Onyedika før Larnaca: – Europæisk fodbold betyder meget

Raphael Onyedika sætter ord på betydningen af europæisk fodbold før morgendagens returopgør mod AEK Larnaca.

25/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Raphael Onyedika fik sit gennembrud for FC Midtjylland i sidste sæson, da den tidligere akademispiller tilkæmpede sig en fast plads på Bo Henriksens mandskab.

Undervejs i sæsonen blev den 21-årige midtbanekriger en vigtig bestanddel af det FCM-hold, som nåede til sekstendedelsfinalerne i Conference League efter at være blevet nummer tre i sin Europa League-gruppe.

Hvem er AEK Larnaca?

– Det betyder virkelig meget at spille europæisk fodbold. Det er uundværlig erfaring, som gør, at man kan udvikle sig endnu mere som fodboldspiller, siger Raphael Onyedika om den europæiske deltagelses betydning og fortsætter:

– En af de attraktive ting ved at spille i FCM er, at der altid er gode muligheder for at få europæiske oplevelser. Det er noget, vi altid ser frem til, og det er fedt, at der har været faste muligheder for det her i klubben de seneste år.

Intet andet end sejr

Tirsdag venter endnu et europæisk opgør for Raphael Onyedika og co., når AEK Larnaca tager imod FCM på Cypern i 2. runde af Champions League-kvalifikationen. Første opgør endte 1-1 efter en stor række misbrugte chancer fra midtjyderne.

– Der er ikke nogen anden mulighed end at vinde. Vi skal gå videre til næste runde. Det kræver, at vi tager vores chancer, når vi får dem. Vi spillede os til mange store målchancer sidst men misbrugte dem. Jeg synes, vi har gode muligheder, så længe vi formår at udnytte vores chancer, siger Raphael Onyedika.

Morgendagens opgør fløjtes i gang kl. 18.30 lokal tid. Her måler temperaturen op imod 35 grader, men det varme klima bliver ikke en undskyldning for jagten på endnu et europæisk FCM-gruppespil.

– Selvfølgelig bliver det varmt, men det bør ikke spille en rolle. For os er det ikke en undskyldning, og vi skal bare derud og præstere, understreger Raphael Onyedika.

FCM’s vej til europæisk gruppespil

Vinder FCM over AEK Larnaca, er klubben sikret minimum Europa League-deltagelse. I så fald kan holdet dog også fortsat nå det forjættede Champions League-land. Det kræver en samlet sejr over to opgør mod portugisiske SL Benfica, før endnu en svær modstander venter i playoff-runden.

Taber FCM tirsdag, skal holdet møde serbiske FK Partizan i jagten på at gå videre til playoff-runden om indtræden i Europa League-gruppespillet.

Du kan blive klogere på FCM’s vej til det tredje europæiske gruppespil på tre år her.

Vejen til Europa