Akademiet

Optakt: Nøglekampe for Akademiet

Er der bund i ambitionerne? Det tester talenterne lørdag i et par svære udekampe mod Brøndby.

03/03/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM U19 har gjort rent bord i U19 Ligaen i denne sæson med en enkelt undtagelse: 5-1-blamagen imod SønderjyskE i Haderslev i september.

Den kamp havde ulvene på ingen glemt, og de gik anderledes fokuseret til værks i sidste weekends revanchematch mod sønderjyderne.

Det endte med en såre fortjent 7-2 sejr. Dermed sikrede FCM’s mesterskabsbejlere sig en perfekt start på foråret – og lige så vigtigt fik holdet vist, at de kunne levere flydende spil uden profiler som Andreas Nibe og Valdemar Byskov.

Cheftræner Kenneth Andersen lægger dog ikke skjul på, at han forventer en sværere opgave på lørdag, når Brøndby U19 tager imod i det, der bliver en vigtig kamp i FCM’s forårskalender:

– Vores presspil sad godt imod SønderjyskE, især før pausen, men Brøndby vil bedre være i stand til at spille sig ud af det, så der skal vi have lagt yderligere på, fortæller cheftræner Kenneth Andersen.

Da de to hold mødtes i Ikast i efteråret, endte det med en 4-3 sejr til FCM, og Kenneth Andersen forventer, at det bliver lige så eksplosivt i weekenden:

– Det er en af de kampe, man går og glæder sig til, fordi det altid plejer at være åbne opgør, hvor spillerne bliver matchet hårdt. Jeg tror, det bliver en offensiv kamp med mange chancer og to hold, der skaber store udfordringer for hinanden. I sidste ende kan det blive afgørende, hvem der formår at forsvare sig bedst, lyder vurderingen fra FCM-træneren.

Brøndby U19 var ligeledes involveret i en ni-målskamp i seneste runde, da de på hjemmebane besejrede FC Nordsjælland med 6-3. En flot sejr, hvor især Brøndbys Clement Bischoff (midtbane/angreb) og Noah Nartey (midtbane) stod stærkt i billedet.

Opgøret fløjtes i gang lørdag kl. 13.00.

U17: – Som vi spiller nu, er vi enormt dynamiske

FCM U17 har taget de gode takter fra efteråret med sig om på den anden side af vinterpausen, hvor holdet har lagt ud med to sejre – senest blev det til en 5-1 sejr over SønderjyskE.

– Som vi spiller nu, er vi enormt dynamiske. Vi har rigtig mange spillere, der tager løbene ned mod modstandernes mål, og spillere der kan lave de gode, præcise afleveringer. Samtidig har vi været dygtige til ikke at give de andre hold nogen ro, når de er på bolden, og sammenlagt er det rigtigt svært for vores modstandere at dæmme op for, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen.

At spillet har flydt så godt, er ikke nogen selvfølge – slet ikke efter en lang vinteropstart, hvor der er blevet trænet tungt:

– Vi har primært haft fokus på spillernes fysik i opstarten, og for hver enkelt spiller har vi forsøgt at styrke deres spidskompetencer yderligere. Samtidig har vi kigget på, om de har nogle ”huller i skroget”, altså svage sider, som vi skal have udbedret.

– Der er blevet trænet hårdt, og det har også kostet lidt på skadesfronten, siger Allan K. Jepsen, med henvisning til at målmand Liam Selin og forsvarerne Mahdi Babaiasl og Timothy Kongsbak alle har været ukampdygtige.

Alle tre er dog i spil igen, og det samme gælder for holdets to mest scorende spillere, Nicolaj Tornvig og Sofus Østergaard Johannesen. De to offensivspillere missede kampen mod SønderjyskE, fordi de var på Cypern med U16-landsholdet.

FCM U17 kan derfor mønstre en stærk trup til udekampen mod Brøndby, som man lidt usædvanligt også mødte i forårspremieren for to uger siden. Her blev det til en klar 5-1 sejr til FCM:

– At vi skal møde dem igen så kort tid efter er lidt specielt, og der er nærmest tale om et returopgør. Det første møde var en god kamp fra vores side, hvor vi formåede at ramme Brøndby, hvor de var sårbare. På baggrund af den kamp er det Brøndby, der har mest grund til at lave ændringer, men de har et stærkt mandskab, og jeg tror de vil fastholde deres udtryk og måske lave nogle små justeringer, fortæller Allan K. Jepsen.

Kampen er et møde mellem to hold, som begge er en del af et tæt topfelt i U17 Ligaen. De blå-gule kan læne sig op af en stærk hjemmebanestatistik, hvor det i seks forsøg er blevet til fem sejre og en enkelt uafgjort (2-2 mod Silkeborg). Der er kampstart lørdag kl. 15.00.