Førsteholdet

– På mange måder et spændende transfervindue

Sportschef Svend Graversen evaluerer på det netop overståede transfervindue.

02/09/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Sommertransfervinduet er smækket i. FC Midtjylland hentede på sidstedagen midterforsvareren Mads Bech Sørensen i Brentford F.C. og offensiv-esset Ola Brynhildsen i Molde FK. Men meget er sket inden da, og nedenfor evaluerer Svend Graversen det overståede transfervindue.

– Vi var tidligt ude og fik de ledertyper og grundpiller ind på holdet, vi ønskede, i form af blandt andet Ingason, Cho og Olsson. Siden har vi både sendt nogle spillere ud, som fortjener at spille noget mere, og dermed efterfølgende fået mulighed for at forstærke truppen yderligere.

– Det har fra start været et mål, at vi skulle ende med at stå med et slagkraftigt hold. Vi har hentet spillere, som giver os forskellige aspekter i spillet både offensivt og defensivt. Vi har fået stablet et virkelig slagkraftigt hold på benene, og jeg glæder mig til at se dem komme tættere på hinanden og få skabt nogle relationer i kampe og på træningsbanen.

Norsk landsholdsnier skifter til FCM

– På mange måder har det været et spændende transfervindue. Vi har lavet nogle salg med først og fremmest Gustav Isaksen, som jeg er umådeligt stolt af er kommet på den platform, hvor han nu skal vise sig frem i Serie A og Champions League med Lazio.

– Derudover har vi fået et dygtigt, slagkraftigt hold stablet på benene, og jeg glæder mig til at se dem få nogle kampe og relationer, og så er jeg helt sikker på, at det her hold kan levere nogle spændende resultater. Vi står med et stærkt hold med spillere fra en rigtig høj hylde. Nu venter et stort stykke arbejde for os allesammen, lyder det fra sportschefen.

Europæisk exit gør ondt

Derudover sætter Svend Graversen ord på torsdagens europæiske exit i Warszawa, som gør ondt, men samtidig skal bruges som benzin på bålet i motivationen efter at gøre det endnu bedre hver eneste dag.

– Det var en af de aftener, hvor fodbold gør ondt. Vi havde mulighederne for at afgøre det, men fik det ikke gjort, og så måtte det ske fra straffesparkspletten.

– Sidste år vandt vi en straffesparkskonkurrence i Larnaca. Nogle gange har man det sidste held, og det havde vi ikke torsdag. Hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg, det hold, som stod på banen, kæmpede forbilledligt. At vi ikke gik videre er vi irriteret og ærgerlige over, fordi det er vores målsætning som klub.

– Nu skal vi bruge det her som motivation til at præstere endnu bedre i Superligaen, og så skal vi stå her igen. Og så er vores klare mål at spille gruppespil til næste år, siger Svend Graversen.

Mads Bech Sørensen er landet med tårnhøje ambitioner

Søndagsbrag i Herning: FCM v AGF