Førsteholdet

To tidligere akademispillere efter debut: Et stort øjeblik

Raphael Onyedika og Victor Torp fik begge førsteholdsdebut i fredagens kamp. Selvom det var svært at skjule skuffelsen over resultatet, var de alligevel stolte over debuten.

17/07/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Der var hele tre debutanter på banen for FC Midtjylland i fredagens 3F Superliga-premiere. Henrik Dalsgaard spillede sin første kamp, mens de to akademiprodukter Victor Torp og Raphael Onyedika fik deres førsteholdsdebut på MCH Arena.

Victor Torp kom til FC Midtjylland fra samarbejdsklubben Lemvig GF som U13-spiller, og han er stolt over at have taget hele vejen til førsteholdet.

– Det var fedt endelig at få debut. Jeg har været i FCM ni år nu, og det har jo altid været drømmen – lige siden jeg var fem år – at komme ind og spille på førsteholdet. Selvom det nok ikke var den debut, jeg havde drømt om, er jeg stadig stolt over det. Det er da stort, siger Victor Torp.

21-årige Torp var i sidste sæson udlejet til Lyngby, hvor han viste sig frem med gode præstationer i 3F Superliga. Det agter han at fortsætte i FCM.

– Jeg vil gerne bidrage endnu mere inde på banen ved at sætte mine medspillere op og gerne lave nogle mål og assists. Det har jeg fået bygget på mit spil i de seneste par sæsoner, og nu handler det om at vise det i Midtjylland, lyder det fra Victor Torp.

Vestjyden blev skiftet ind ti minutter før tid på den offensive midtbane, men han måtte sammen med resten af holdet se OB score et bizart mål til 2-1 i overtiden.

Torp vil gribe chancen

– Sug i maven at mærke fansene

20-årige Raphael Onyedika startede inde som sekser på en tremandsmidtbane sammen med Evander og Nicolas Madsen.

– Jeg er rigtig glad for at have fået debut. Det var et stort øjeblik for mig. Jeg ringede til min familie og fortalte dem det, og min danske værtsfamilie var på stadion og se kampen, så det var fedt, fortæller Onyedika.

Den nigerianske midtbanespiller markerede sig med god timing i mange dueller, som han vandt størstedelen af, men han havde mest fokus på at forbedre sig.

– Det gik okay, synes jeg, men nu skal jeg hjem og se video og finde ud af, hvad jeg kan gøre bedre – især med bolden, pointerer Raphael Onyedika, som var glad for fansenes støtte:

– Det gav et sug i maven at mærke fansene. Desværre kunne vi ikke give dem tre point. Jeg er mest af alt træt af resultat. Det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, men nu skal vi være fokuseret på de kommende kampe.

Raphael Onyedika om Danmark og overgangen til seniorfodbold

Fredagens ligaopgør mod OB endte 2-1 til gæsterne. Næste opgave for FC Midtjylland er på tirsdag, når udebanekampen i Champions League-kvalifikationen mod Celtic FC står for døren.