Klubben

Tusindvis af autografer sikrer plads i Guinness World Records

Lørdag lykkedes det at slå verdensrekorden for flest autografer på et stykke sports-replika.

12/06/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Til lørdagens 25-årsjubilæumsfest for FCM Klubsamarbejdet blev der ikke kun spillet fodbold på MCH Arenas grønsvær og lavet sjove aktiviteter i fanzonen.

I foyeren på stadion var der lagt en 4×4 meter Midtjylland-trøje ud på gulvet, og her fik alle fremmødte mulighed for at sætte deres signatur på dét stykke sports-replika, som skulle blive en del af en ny Guinness World Records.

FCM vil skabe verdensrekord til lørdagens jubilæumsfest

Og ambitionen lykkedes. Med 1.829 autografer blev den hidtidige rekord på 1.033 slået.

– Vi ville gerne have en fysisk ting som minde om den her dag. Er der noget, som kendetegner og symboliserer FCM Klubsamarbejdet, er det netop, hvor mange vi er, siger Marketing- og Supportdirektør i FC Midtjylland, Preben Rokkjær, og fortsætter:

– Derfor er vi både glade og stolte over, at så mange havde lyst til at bidrage til, at vi – hver og en som skrev under på trøjen – nu er en del af Guinness World Records.

– Rekorden er et symbol på et stærkt sammenhold i hele regionen, og nu kan alle børnene sige, at de – udover at have spillet inde på MCH Arena – også er en del af Guinness World Records.

Preben Rokkjær fortæller videre, at tanken nu er, at den store trøje kan komme på besøg rundt i de 146 medlemsklubber i Klubsamarbejdet.

Skarp selektering

I løbet af dagen havde FC Midtjylland besøg af en kontrollør, som filmede hele seancen og sikrede, at alle underskrivere blev noteret ned i en logbog, så ingen kunne signere to gange.

Det var også selvsamme kontrollør, som i de sene timer af jubilæumsdagen kunne konstatere, at rekorden nu tilhører FC Midtjylland og de 1.829 deltagere.

– Alle medvirkende har faktisk mulighed for at bestille deres eget diplom som bevis på, at de var med til at sætte den her verdensrekord, fortæller Preben Rokkjær til slut.

Læs meget mere om jubilæumsdagen