Akademiet

U17 fuldendte perfekt FCM-weekend

FCM U17 sejrede i et hæsblæsende opgør mod rækkens førerhold i en vigtig duel om topplaceringerne.

22/05/23
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

Søndag ventede FC Nordsjælland U17 i et topopgør på EDC Arena.

Efter 19 minutters spil tog hjemmeholdet første spadestik frem mod en sejr. Akwasi Owusu sprintede hurtigt ud for at tage et indkast, mens nordsjællænderne var uopmærksomme. Han fik hurtigt bolden tilbage fra Simon Kristiansen, og derefter viste den lynhurtige ghaneser høj individuel klasse. Owusu driblede igennem fire af sine gamle holdkammerater, inden han fandt en helt fri Christian Jørgensen foran mål, som let kunne prikke bolden over stregen.

Kort før pausen kom “tigrene” fra Farum tilbage i opgøret. En flot bold i bagrummet blev løbet op af højrebacken Victor Gustafsen, der på førsteberøringen sendte et indlæg ind i pandebrasken på Villum Dalsgaard, der styrede bolden i mål.

Nordsjællænderne fortsatte efter pausen, og i det 52. minut kom gæsterne foran. Villum Dalsgaard opsnappede bolden på banens midte, og pludselig var de rødklædte i en gunstig overtalssituation. Dalsgaard viste flot overblik og lagde en perfekt aflevering til Balder Magui, som sikkert sendte læderkuglen i netmaskerne til 1-2.

Blot to minutter senere skulle midtjyderne igen fiske bolden ud af eget net. En blokeret afslutning endte for fødderne af Justin Janssen, som tog chancen fra distancen, hvilket udmøntede sig i en udbygning af gæsternes føring.

Tre minutter senere fortsatte målfesten – men denne gang til fordel for hjemmeholdet. Et godt indlæg fra Christian Jørgensen endte til slut i nettet. Efter lidt klumpspil stod Sander Evjen-Brostrøm korrekt placeret, og han kanonerede bolden i mål fra tæt hold. 2-3 efter 57 minutter.

I det 67. minut fik Nicolaj Tornvig bragt balance i regnskabet. Midtjyderne vandt sine dueller og andenbolde rundt om gæsternes felt, hvilket dannede grundlag for et kontinuerligt, tungt FCM-pres. Og til sidst kunne William Kold Jensen lægge bolden til rette for Nicolaj Tornvig, som smukt sendte den over i fjerneste målhjørne.

To minutter senere var Tornvig igen på pletten. FCN’ernes målmand var ikke opmærksom på, at Sander Evjen-Brostrøm havde indledt et pres – og lige idét gæsternes keeper skulle til at cleare bolden, prikkede nordmanden den videre til Tornvig, som sikkert kunne sende kuglen ind i et tomt mål. 4-3 – og et flot comeback af værterne.

I kampens slutfase blev Simon Kristiansen udvist ovenpå et “klassisk” rødt kort. Et træk fra venstrebacken blev for langt, og i et forsøg på at gøre skaden god igen kom forsvarsspilleren alt for sent i en tackling, hvilket resulterede i en tidlig tur i bad.

Allan K. Jepsen: En typisk U17-kamp

Men på trods af at være i undertal i de døende minutter holdt midtjyderne stand, hvilket sikrede en vigtig sejr i jagten på medaljer. Med søndagens triumf har midtjyderne nu fire kampe igen med seks point op til netop FCN på førstepladsen.

Søndagens sejr affødte naturligvis tilfredshed hos cheftræner Allan K. Jepsen:

– Det forløb sig som en meget typisk U17-kamp. Først var vi foran, efter vi spillede godt i en halv times tid. I de efterfølgende tyve minutter spiller vi ikke op til niveau, og er lige pludselig fortjent bagud.

– Vi viser god moral igen ved at komme tilbage i opgøret efter nogle svære minutter, hvor vi lukker tre mål ind på kort tid. Med den udvikling, vi har været inde i, synes jeg comebacket, vi leverede, meget godt kendetegner, hvor vi er henne som hold lige nu. Vi er blevet bedre til at stole på vores egne evner og bevare troen på, at vi godt kan komme tilbage i kampene, selvom det ser svært ud – og det udmøntede sig heldigvis i en sejr, fortalte Allan K. Jepsen.

Dermed fuldendte U17 en perfekt weekend i ulveland, da de ældste akademister lørdag sikrede sig U19-mesterskabet efter en sejr mod OB, mens 3F Superligaholdet søndag bragte sig endnu tættere på europæisk deltagelse med tre point mod AaB.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

Næste opgave for FC Midtjyllands U17-mandskab er allerede på onsdag den 24. maj, når AaB gæster EDC Arena.

FC Midtjylland U17 4-3 FC Nordsjælland U17 (1-1)

19′ 1-0 Christian Jørgensen
44′ 1-1 Villum Dalsgaard
52′ 1-2 Balder Magui
54′ 1-3 Justin Meltofte Janssen
57′ 2-3 Sander Evjen-Brostrøm
67′ 3-3 Nicolaj Tornvig Hansen
69′ 4-3 Nicolaj Tornvig Hansen

FCM U17 (3-4-3): Liam Selin – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Simon Kristiansen – Marcus Nielsen, Lasse Overgaard Nielsen, Christian Jørgensen, Sofus Østergaard Grandjean Johannesen – Akwasi Dwomfour Owusu, Nicolaj Tornvig Hansen, Sander Evjen-Brostrøm – William Kold Jensen, Daris Catak, Mahdi Babaiasl.