Førsteholdet

– Videre avancement er det eneste, som tæller

Henrik Jensen håber blandt andet på at se holdets offensive fart være udslagsgivende i jagten på videre avancement i Champions League-kvalifikationen.

26/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland spiller tirsdag kl. 17.30 returopgør mod cypriotiske AEK Larnaca i Champions League-kvalifikationens 2. runde.

Assistenttræner Henrik Jensen ser frem imod en svær kamp, hvor en række ting bliver afgørende i jagten på endnu et europæisk gruppespil.

– Det er en kamp i Europa, og disse opgør er altid tætte. Vi møder et bundrutineret hold, som er stærke på bolden og kender til at spille den her type opgør. Det bliver en svær opgave, men jeg tror, at vi har en rigtig god chance, hvis vi kan sætte vores kompetencer i spil, siger Henrik Jensen og fortsætter:

– Der er ingen tvivl om, at vi skal præstere på topniveau, fordi vi møder et godt hold. Men vi har også en stor tro på, at vi kan sætte en rigtig god præstation sammen, der er nok til at vinde det her.

Lært af første opgør

FCM spillede 1-1 med AEK Larnaca sidste tirsdag på MCH Arena. Derfor har midtjyderne også et endnu bedre kendskab til sin cypriotiske modstander nu sammenlignet med for en uge siden.

– Vi har helt sikkert lært noget om, hvordan de forsøgte at udfordre vores yderste midterforsvarere ved at spille en del diagonalbolde ud mod deres kantspillere. Det er noget, vi skal have styr på, siger Henrik Jensen og uddyber:

– Der ligger nogle muligheder specielt i vores kontrafase, og vi skal udnytte den fart, vi har offensivt. Derudover handler det også om, at vi skal håndtere kampen på en god måde undervejs alt efter hvilken retning, opgøret bevæger sig i. For eksempel hvis der bliver scoret.

Hvem er AEK Larnaca?

Vinder FCM, er klubben sikret minimum Europa League-deltagelse og dermed europæisk gruppespil for tredje gang på tre år. Henrik Jensen pointerer, at det ikke er vigtigt, hvordan sejren kommer i hus – så længe den blot bliver en realitet.

– Det mest væsentlige for os er at komme i Europa. Den her kamp er mega vigtig i jagten på at opfylde den målsætning. Vi går benhårdt efter at vinde kampen, så vi er sikret europæisk gruppespil og videre deltagelse i Champions League-kvalifikationen. Det er det eneste, det handler om.

FCM’s vej til europæisk gruppespil

Vinder FCM over AEK Larnaca, er klubben sikret minimum Europa League-deltagelse. I så fald kan holdet dog også fortsat nå det forjættede Champions League-land. Det kræver en samlet sejr over to opgør mod portugisiske SL Benfica, før endnu en svær modstander venter i playoff-runden.

Taber FCM tirsdag, skal holdet møde serbiske FK Partizan i jagten på at gå videre til playoff-runden om indtræden i Europa League-gruppespillet.

Du kan blive klogere på FCM’s vej til det tredje europæiske gruppespil på tre år nedenfor.

Vejen til Europa